Žerdin in Markeš o nedeljskih volitvah (VIDEO)

Na volitvah se opredeljuje za manjše zlo. To, kar se bo zgodilo, je odsotnost vseh konceptov.
Fotografija: FOTO Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO Jure Eržen/Delo

»To je zadnji videokomentar Od srede do srede pred razglasitvijo katastrofe,« uvodoma pove Delov komentator Janez Markeš, ki meni, da bo izid letošnjih volitev zelo kaotičen.  

»Zdaj vsi stavijo na to, da Janez Janša ne sme zmagati. Že na samem soočenju predsedniku SDS ni bilo potrebno narediti drugega kot se smehljati in biti miren. Če bi samo malo pokazal svoj pravi obraz, bi že zamočil,« Janševo držo na soočenju komentira Markeš.

To, kar se bo zgodilo, je odsotnost vseh konceptov.Danes imamo stanje popolnoma ubitega javnega prostora in temu primeren bo tudi rezultat volitev. Na volitvah se opredeljuje za manjše zlo, pove Markeš, ki še ne ve, koga bo volil. »Glede Levice imam precej ambivalentna čustva, a koncepti, ki jih je Luka Mesec zdaj izražal, so bili edini konkretni.  

Kar obžalujem, je da Janša ni dal intervjuja za Delo, izpostavi Delov komentator in urednik Sobotne priloge Ali Žerdin. To je klasika, komentira Markeš.

Komentatorja se dotakneta tudi obiska turškega igralca in manekena Buraka Özçivita. »To je prvi Turk, ki je bil pri nas sprejet z odprtimi rokami in to s strani najširših ljudskih množic oziroma tistih, ki hkrati kurijo kresove, češ, da Turki prihajajo.«

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Alija Žerdina in Janeza Markeša lahko poslušate tudi v podcastu. Njune pogovore objavljamo v iTunesih: bodisi jih prenesite v aplikacijo na svojem mobilnem telefonu bodisi jih spremljajte na tej povezavi.

Komentarji: