Daimler mora zaradi izpustov odpoklicati na stotisoče vozil

Doslej so morali odpoklicati okoli 700.000 avtomobilov, od tega skoraj 300.000 v Nemčiji.
Fotografija: FOTO: Michael Dalder Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Michael Dalder Reuters

Nemški avtomobilski proizvajalec Daimler mora po nalogu nemškega zveznega urada za motorna vozila KBA vpoklicati več sto tisoč vozil. Urad namreč sumi, da imajo vozila vgrajeno programsko opremo, ki prikazuje nižje izpuste od dejanskih, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V Daimlerju so v petkovem sporočilu zapisali, da ocenjujejo, da bo število odpoklicanih vozil doseglo »šestmestno številko« in da sodelujejo z oblastmi. Odpoklic se bo navedbah družbe nanaša na vsaj 260.000 kombijev sprinter, ki so bili proizvedeni pred junijem 2016.

KBA je oktobra lani začela preiskavo v Daimlerju, in sicer po navedbah nemških medijev zaradi sumov, da je proizvajalec v vozila namestil nedovoljeno programsko opremo, ki na testih v laboratorijih prikazuje nižje izpuste od dejanskih.

KBA je v minulih letih v več valovih Daimlerju naložil odpoklic vozil zaradi presežnih izpustov, je pa družba vedno zanikala vpletenost v afero dieselgate, ki je izbruhnila leta 2015, ko je Volkswagen priznal goljufanje pri izpustih s posebno programsko opremo.

Preberite še:

Komentarji: