Deset ameriških diplomatov mora iz Rusije do 21. maja

Rusija je odredila desetim ameriškim diplomatom, da morajo do 21. maja zapustiti državo. Moskva je s tem odgovorila na izgon desetih ruskih diplomatov iz ZDA.
Fotografija: Ameriška ambasada v Moskvi. Odnosi med Rusijo in Zahodom so na najnižji ravni v zadnjih letih. FOTO: Natalia Kolesnikova/AFP
Odpri galerijo
Ameriška ambasada v Moskvi. Odnosi med Rusijo in Zahodom so na najnižji ravni v zadnjih letih. FOTO: Natalia Kolesnikova/AFP

Rusija je danes odredila desetim ameriškim diplomatom, do morajo do 21. maja zapustiti državo. Moskva je s tem odgovorila na izgon desetih ruskih diplomatov iz ZDA.

ZDA so minuli teden uvedle sankcije proti Rusiji in izgnale deset ruskih diplomatov zaradi ruskega vmešavanja v ameriške volitve, kibernetskih napadov in drugih sovražnih dejavnosti.

Rusija je takoj napovedala, da bo odgovorila z enakim ukrepom, danes pa je uradno sporočila, da je deset ameriških diplomatov razglasila za nezaželene osebe. Državo morajo zapustiti do 21. maja, so sporočili z zunanjega ministrstva v Moskvi.

Gre za povračilni ukrep po sovražnih dejanjih ameriške strani proti številnim uslužbencem ruskega veleposlaništva v Washingtonu in ruskega generalnega konzulata v New Yorku, so dodali po poročanju tujih tiskovnih agencij.

image_alt
Rusija izgnala 20 čeških diplomatov


Odnosi med Rusijo in Zahodom so na najnižji ravni v zadnjih letih. Strani sta si v laseh zaradi ravnanja ruskih oblasti z opozicijskim politikom Aleksejem Navalnim, kopičenja ruske vojske ob ukrajinski meji in serije vohunskih škandalov.
Ruski predsednik Vladimir Putin je v današnjem nagovoru narodu posvaril zahodne države, naj v odnosih z Rusijo ne prestopijo skrajne meje. Očital jim je tudi, da za vse svoje težave krivijo Rusijo.

Preberite še:

Komentarji: