Dim iz kalifornijskih požarov je prekril vrhove newyorških nebotničnikov

Veter je raznesel kalifornijski oblak dima vse do New Yorka in Washingtona. 
Fotografija: Nasine satelitske slike prikazujejo požarna območja v Kaliforniji. FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
Nasine satelitske slike prikazujejo požarna območja v Kaliforniji. FOTO: Reuters 

Gosti dim, ki so ga povzročili požari v Kaliforniji, se je razširil tudi na vzhodno obalo Združenih držav Amerike. Iz New Yorka so poročali, da je vrhove nebotičnikov prekrila dimasta megla, tudi sončni zahod je bil nenavadne obarvan, kar je verjetno zaradi prisotnosti delcev pepela v ozračju.Satelitske slike ameriške nacionalne uprave za oceane in ozračje (NOAA) so potrdile, da se oblak dima iz požarov v južni in severni Kaliforniji širi tudi na zahod celine. Zaenkrat se nahaja na zelo visoki višini, toda če bi se spustil, bi lahko povzročil precejšnje zdravstvene težave. Požarni dim je v severni Kaliforniji tako močan, da je v nekaterih trgovinah že pošla zaloga zaščitnih mask.
 

Odpovedani številni leti


Zaradi slabe vidljivosti je mednarodno letališče v San Franciscu predstavilo mnoge lete, kar je povzročilo precejšnje nevšečnosti potnikom, ki so se odpravili k svojcem zaradi praznovanja Dneva zahvalnosti (22. november).

Pričujoči požari v Kaliforniji so najhujši v zgodovini te ameriške države. Do zdaj je bilo požganih več kot 15 tisoč domov, tisoč ljudi ostaja pogrešanih in število žrtev se je povzpelo na 77.

Komentarji: