Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Elon Musk trdi, da reševalca tajskih dečkov ni obtoževal pedofilije

V Južni Afriki, kjer je odraščal, je beseda »pedo guy« sinonim za »grozljivega starega moškega«.
Ni prvič, da se je Elon Musk znašel v sodnem postopku zaradi svojih objav na twitterju. FOTO: Brendan McDermid/Reuters
Ni prvič, da se je Elon Musk znašel v sodnem postopku zaradi svojih objav na twitterju. FOTO: Brendan McDermid/Reuters
Ka. M.
17. 9. 2019 | 11:40
17. 9. 2019 | 12:15
2:02
Izvršni direktor Tesle Elon Musk je pojasnil, da s tem, ko je na twitterju Verna Unswortha, člana ekipe reševalcev, ki je lani reševala skupino dvanajstih v jamo ujetih tajskih dečkov, označil za »pedofila« (pedo guy), 64-letnega reševalca ni obtoževal pedofilije. Pojasnilo prihaja po tem, ko je Unsworth Muska tožil zaradi obrekovanja na sodišču v Los Angelesu.
   
V Južni Afriki, kjer je odraščal, je besedna zveza pedo guy sinonim za besedno zvezo »grozljiv stari moški« (creepy old guy). Ne gre je povezovati s pedofilijo, je pojasnil, temveč je namenjena »žalitvi videza in vedenja osebe«. Poleg dotičnega pojasnila je Musk sodišču v Los Angelesu, ki bo decembra presojalo v zadevi, podal tudi poročilo zasebnega detektiva o domnevnih povezavah Unswortha z Evropejci, vpletenimi v neprimerno spolno vedenje na Tajskem.
 

Od posredne izmenjave besed do sodišča


Prepir med Muskom in Unsworthom so po poročanju tiskovne agencije AFP sprožile reševalčeve izjave v intervjuju za televizijo CNN – menil je, da miniaturna podmornica, uporabo katere je za reševanje ponudil Musk, ne bi zmogla rešiti dečkov. Šlo je za promocijsko potezo, je komentiral za ameriško televizijo, pri tem pa uporabil še vulgarno besedno zvezo, ki je bila povod za Muskov zapis na twitterju.  

Pred sporom z Unsworthom se je Musk že zagovarjal zaradi svojih objav na twitterju. Kot spominja britanski BBC, je aprila dosegel poravnavo z ameriško Komisijo za varnost in izmenjavo (SEC), ki ga je obtoževala nedovoljenega objavljanja informacij na družbenem omrežju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine