Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Evropska komisija odobrila posodobljeni cepivi za različico omikron

Komisija je Pfizerjevo in Modernino cepivo odobrila nekaj ur po tem, ko ju je odobrila Evropska agencija za zdravila EMA.
Nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona, meni agencija EMA. FOTO: Frederic J. Brown/AFP
Nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona, meni agencija EMA. FOTO: Frederic J. Brown/AFP
STA
2. 9. 2022 | 12:15
2. 9. 2022 | 13:30
2:47

Evropska komisija je odobrila posodobljeni cepivi proti covidu-19 podjetij Moderna in Pfizer-Biontech, je danes na twitterju sporočila evropska komisarka za zdravje Stella Kiriakides. Novi cepivi delujeta tako proti prvotnemu sevu novega koronavirusa kot proti novejši različici omikron, ki trenutno prevladuje v Evropi.

Komisija je cepivi odobrila nekaj ur po tem, ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) v četrtek odobrila Pfizerjevo in Modernino cepivo kot enkratni poživitveni odmerek za starejše od 12 let. Ta nova generacija cepiv proti covidu-19 deluje proti prvotnemu sevu koronavirusa ter proti različici BA.1, podrazličici omikrona.

»Kmalu naj bi bilo izdanih še več dovoljenj, s čimer se bodo začele kampanje cepljenja v naših državah članicah,« je na twitterju zapisala evropska komisarka.

Posodobljeni cepivi lahko okrepita zaščito pred več različicami novega koronavirusa in naj bi tako pomagali ohraniti optimalno zaščito pred covidom-19.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine