Grožnje prvi dami

Brigitte Macron: Nekateri so ji grozili že med predsedniško kampanjo, zdaj se ob njo obregajo rumeni jopiči
Fotografija: Brigitte Macron
FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Brigitte Macron FOTO: Reuters

Zahteve rumenih jopičev so legitimne, kajti mnoge Francoze skrbi za prihodnost, za lastno in prihodnost svojih otrok, a gotovo niso na mestu grožnje protestnikov prvi dami Brigitte Macron. Kot je bilo slišati zadnje rumene sobote, ji želijo marsikaj slabega, nekateri z neznosno lahkostjo izražanja kličejo celo njeno smrt.

Kljub temu ostaja urnik prve dame, kot pišejo pri Le Pointu, nespremenjen in natrpan, kot je bilo predvideno že pred časom. V ospredju je karitativnost, skrb za otroke, ki so žrtev nasilja, izjemen projekt, ki ga podpira predsednikova soproga, so tudi brezplačne »virtualne šolske torbice«: tablice, prek katerih so hospitalizirani mali bolniki s kamero povezani z razredom in lahko na daljavo v živo sledijo pouku. Za zdaj je ta možnost omogočena samo 50 od približno 11.000 otrok v bolnišnicah.

Brigitte Macron so nekateri grozili že med predsedniško kampanjo, a to povečini anonimno na družabnih omrežjih. Da zdaj z besedami sovražno streljajo nanjo v javnosti, mora zbujati skrb. Ljudje vse bolj sproščeno izražajo nasilnost v sebi ..., kar je resno in nevarno. A kot še piše Le Point, želi ekipa okrog prve dame verjeti, da je »histerično sovraštvo samo nerazumna obsesija drobne manjšine«. Pomirjajo številna pisma, ki jih Brigitte Macron že leto in pol prejema od mnogo bolj dobrohotnih državljanov; od 100 do 150 jih dobi na dan.

Preberite še:

Komentarji: