Iskanje žrtev letalske nesreče in razbitin še poteka

V iskalni akciji na območju nesreče boeinga 737-500 indonezijske nizkocenovne letalske družbe Sriwijaya Air sodeluje več kot 3600 ljudi.
Fotografija: Pripadniki indonezijskega Rdečega križa ob predmetih, ki so bili na letalu družbe Sriwijaya Air. FOTO: Adek Berry/AFP
Odpri galerijo
Pripadniki indonezijskega Rdečega križa ob predmetih, ki so bili na letalu družbe Sriwijaya Air. FOTO: Adek Berry/AFP

V Indoneziji se tri dni po letalski nesreči, ki je najverjetneje zahtevala 62 smrtnih žrtev, nadaljuje obsežna iskalna akcija posmrtnih ostankov žrtev ter razbitin in dokazov o vzrokih nesreče. V iskalni akciji na območju nesreče sodeluje več kot 3600 ljudi.

Poleg več deset ladij, čolnov in helikopterjev so na kraj nesreče napotili tudi ladjo s sonarno opremo, ki preiskuje globine morja, je sporočil vodja iskalne in reševalne akcije, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

image_alt
V Indoneziji se je izgubila sled za boeingom

 

Letalo razpadlo ob padcu v morje


Po navedbah vodje indonezijske agencije za varnost v prometu Soerijanta Tjahjona je letalo razpadlo, ko je padlo v morje. Za zdaj ni nobenih dokazov, da bi letalo pred tem eksplodiralo v zraku. Ostanki letala, ki so jih našli, nakazujejo, da je motor ob času padca v morje deloval na visokih obratih, je pojasnil.

FOTO: Azwar Ipank/AFP
FOTO: Azwar Ipank/AFP

 

Potapljači so danes po večdnevnem iskanju na dnu morja pred indonezijskim otokom Java našli črno skrinjico v soboto strmoglavljenega indonezijskega potniškega letala. Zaenkrat še ni znano, ali gre za zapisovalnik podatkov o letu ali snemalnik zvoka v pilotski kabini, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Lokacijo črne skrinjice so določili že v nedeljo, ko so prejeli ustrezen signal, a je skrinjica očitno ležala pod številnimi razbitinami letala, kar je oteževalo njeno najdbo. Črna skrinjica hrani podatke o letu in lahko poda ključne informacije pri preiskavah letalskih nesreč.

Indonezijsko ministrstvo za transport je sporočilo, da je bilo letalo od marca do decembra lani zaradi pandemije covida-19 prizemljeno, nato pa je bil 14. decembra opravljen inšpekcijski pregled. Prvi polet brez potnikov je nato opravilo pet dni kasneje in kmalu potem začelo komercialne leti.

FOTO: Azwar Ipank/AFP
FOTO: Azwar Ipank/AFP


Boeing 737-500 indonezijske nizkocenovne letalske družbe Sriwijaya Air je strmoglavil v morje v soboto tik po vzletu na letališču v Džakarti. Letalo je bilo na poti v Pontianak na otoku Borneo. Na krovu je bilo 62 potnikov in članov posadke. Doslej je reševalcem uspelo identificirati eno truplo. Gre za 29-letnega stevarda Okkyja Bismo, še navaja BBC.

Preberite še:

Komentarji: