Italijanska vlada naj bi bila pripravljena na kompromis

Po navedbah naj bi predvideni proračunski primanjkljaj znižali z 2,4 odstotka BDP na 2.
Fotografija: Italijanski premier Giuseppe Conte in predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se v Bruslju sestala v soboto. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Odpri galerijo
Italijanski premier Giuseppe Conte in predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker sta se v Bruslju sestala v soboto. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Italijanska vladna koalicija utegne znižati napovedani proračunski primanjkljaj v predlogu proračuna, sklicujoč se na vladne vire poroča tiskovna agencija Reuters. Po navedbah naj bi primanjkljaj znižali z 2,4 odstotka BDP na 2.

Koalicija, ki jo tvorita skrajno desna Liga in populistično Gibanje pet zvezd, se bo o proračunu pogovarjala na sestanku danes zvečer. Napoved o znižanju primanjkljaja prihaja po tem, ko je evropska komisija Italiji nedavno zagrozila z disciplinskimi sankcijami in po sobotnem srečanju italijanskega premierja Giuseppeja Conteja in predsednika evropske komisije Jean-Clauda Junckerja.

Komisija je prepričana, da bo gospodarstvo Italije raslo počasneje, kot napovedujejo v Rimu, zato je nesprejemljiva tudi višina primanjkljaja, ki ga predvideva italijanska vlada.

Upanje, da bosta Rim in Bruselj zbližala stališče, je spodbudilo tudi vlagatelje na milanski borzi.

Preberite še:

Komentarji: