Rešil otroka, ki je visel z balkona, in dobil državljanstvo (VIDEO)

Splet je obkrožil posentek Mamoudouja Gassama, ki je splezal po pročelju stavbe v Parizu, da bi rešil štiriletnika.

Objavljeno
28. maj 2018 08.02
Posodobljeno
28. maj 2018 12.22
Francoski predsednik Emmanuel Macron in Mamoudou Gassama. FOTO: Pool/Reuters
T. V.
T. V.
Pariz – Županja francoske prestolnice Anne Hidalgo je med številnimi, ki so pohvalili junaško dejanje 22-letnega malijskega migranta, ki je v slogu Spidermana v manj kot minuti splezal z balkona na balkon vse do četrtega nadstropja in zgrabil štiriletnika. Fantka so sosedje držali, da ni padel v globino, ko je na pomoč prišel Gassama.»Čestitam Mamoudouju Gassamu za njegovo junaštvo, ko je otroku rešil življenje. Pojasnil mi je, da je prispel iz Malija pred nekaj meseci s sanjami, da bi si tukaj uredil življenje. Odgovorila sem mu, da je njegovo junaško dejanje zgled za vse državljane in da mu je mesto Pariz z veseljem pomagalo pri njegovem poskusu, da se ustali v Franciji,« je Hidalgova zapisala na twitterju.Po srečanju s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom je ta sporočil, da ga je imenoval za častnega francoskega državljana. Macron se je Gassamu zahvalil, mu podelil medaljo za pogum in obljubil, da bo postal gasilec.

Drama se je zgodila v soboto zvečer na severu Pariza. Gassama je novinarjem pojasnil, da je šel mimo, ko je opazil množico pred stavbo. »To sem naredil, ker je šlo za otroka. Plezal sem. Na srečo sem ga rešil,« ga je citiral Le Parisien.

Ko so prišli gasilci in reševalci, je bil otrok že na varnem. »Na srečo je bil nekdo dovolj fizično pripravljen in je imel pogum, da je šel po otroka,« francoski mediji navajajo predstavnika gasilcev.

Starši štiriletnika v času drame niso bili doma. Policija je kasneje zaslišala očeta zaradi suma, da je otroka pustil samega. Otrokova mati tedaj ni bila v Parizu.