Kijev cilj ruskega raketnega napada, Poljska ob mejo napotila letala

Po navedbah župana je bilo v eni od stolpnic poškodovanih najmanj 13 ljudi, potem ko je v zgradbi ob raketnem napadu izbruhnil požar.
Fotografija: Ukrajinska prestolnica Kijev je bila davi cilj silovitega ruskega raketnega napada.  FOTO: Valentyn Ogirenko/Reuters
Odpri galerijo
Ukrajinska prestolnica Kijev je bila davi cilj silovitega ruskega raketnega napada.  FOTO: Valentyn Ogirenko/Reuters

Ukrajinska prestolnica Kijev je bila davi cilj silovitega ruskega raketnega napada. Po podatkih ukrajinskih letalskih sil je Rusija v napadu uporabila več hipersoničnih raket Kinžal, poroča nemška tiskovna agencija dpa. O zračnih napadih so minulo noč poročali tudi iz drugih delov Ukrajine. Po poročanju Guardiana so napadi terjali najmanj štiri smrtne žrtve.

Po navedbah prebivalcev je bilo v Kijevu slišati glasne eksplozije. V več soseskah je prišlo do izpada električne energije, je na družbenem omrežju Telegram zapisal tamkajšnji župan Vitalij Kličko.

V napadu so bili poškodovani številni objekti civilne infrastrukture, pa tudi plinovod. Iz ukrajinske prestolnice po napadu poročajo o težavah pri oskrbi z vodo.

Po navedbah župana Klička je bilo v eni od stolpnic poškodovanih najmanj 13 ljudi, potem ko je v zgradbi ob raketnem napadu izbruhnil požar.

O zračnih napadih so minulo noč poročali tudi iz drugih delov Ukrajine, med drugim iz Harkova na vzhodu države, kjer je bil ubit en človek, več kot 20 pa jih je bilo ranjenih. Rusija je sicer v zadnjem času ponoči okrepila bombardiranje Ukrajine.

Komentarji: