Kopilota na pol posrkalo iz letala (VIDEO)

Potniki letala, ki je bilo na poti iz kitajskega mesta Chongqing v Lhaso v Tibetu, so imeli veliko srečo.
Fotografija: Pilot bi skoraj ostal bez svojega kopilota. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Pilot bi skoraj ostal bez svojega kopilota. FOTO: Twitter

Letalo družbe Sichuan je moralo zasilno pristati na jugozahodu Kitajske, potem ko je na deset tisoč metrih ostalo brez desnega sprednjega vetrobranskega stekla.

»Nič ni kazalo na to. Nenadoma je v steklu nastala razpoka, močno je počilo. Naslednje, kar se spomnim, je, da je mojega kopilota na pol posrkalo skozi okno,« besede pilota Liu Chuanjiana o grozljivem dogodku navajajo kitajski mediji.

Kopilot, ki je bil pripet z varnostnim pasom in so ga potegnili nazaj v kabino, in še en član posadke sta se lažje poškodovala, so sporočile kitajske letalske oblasti, pri tem pa niso navedle podrobnosti, niti vzroka nenavadne nesreče. Iz letalske družbe Sichuan so sporočili, da so imeli na letu tehnično okvaro.

Letalo s 119 potniki in devetimi člani posadke je nato varno pristalo v mestu Chengdu. Na spletu so se pojavile fotografije letala brez vetrobranskega stekla, videposnetki potnikov pa prikazujejo, kako je iz nadglavnega prostora letela prtljaga in da so se spustile kisikove maske. Ena izmed fotografij prikazuje tudi pilotsko kabino.

»Vse v pilotski kabini je lebdelo v zraku. Večina opreme ni delovala in nisem slišal radijske zveze. Letalo se je tako treslo, da nisem mogel brati merilnih instrumentov,« pa je pilot opisal, v kakšnih razmerah je moral zasilno pristati.

Komentarji: