Na romunsko obalo naplavilo več sto kilogramov kokaina

V iskalni akciji za pogrešanimi kilogrami prepovedane droge sodeluje več kot 300 romunskih policistov, dva helikopterja in 14 ladij.
Fotografija: Policijska enota za organiziran kriminal je pozvala lokalne prebivalce, naj ne odpirajo paketov, ki se pojavljajo na obali, saj bi lahko vsebina paketa ogrožala njihova življenja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Policijska enota za organiziran kriminal je pozvala lokalne prebivalce, naj ne odpirajo paketov, ki se pojavljajo na obali, saj bi lahko vsebina paketa ogrožala njihova življenja. FOTO: Reuters

Marca so v Romuniji našli več kot tono kokaina na ladji, ki se je prevrnila v delti Donave. Kasneje pa je začelo na obalo Črnega morja naplavljati dodatne pakete kokaina z domnevno iste pošiljke. Zaenkrat je policija našla več kot 300 kilogramov, obširna iskalna akcija ob romunskem delu obale Črnega morja pa se nadaljuje.

V iskalni akciji za pogrešanimi kilogrami prepovedane droge sodeluje več kot 300 romunskih policistov, dva helikopterja in 14 ladij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policijska enota za organiziran kriminal je pozvala lokalne prebivalce, naj ne odpirajo paketov, ki se pojavljajo na obali, saj bi lahko vsebina paketa ogrožala njihova življenja.

Policija je leta 2016 prestregla rekordno količino kokaina, ki je bila iz Kolumbije namenjena v romunsko pristanišče v Črnem morju. Vrednost zavzete prepovedane droge je bila 600 milijonov evrov, poroča <em>AFP</em>. FOTO: Shutterstock
Policija je leta 2016 prestregla rekordno količino kokaina, ki je bila iz Kolumbije namenjena v romunsko pristanišče v Črnem morju. Vrednost zavzete prepovedane droge je bila 600 milijonov evrov, poroča AFP. FOTO: Shutterstock

Na ladji, ki se je prevrnila v delti Donave, so 20. marca našli več kot tono kokaina v 36 plastičnih vrečah. V povezavi z najdbo so aretirali dva Srba. Prejšnji torek so iz Črnega morja potegnili še okoli 200 kilogramov, v petek pa je začelo na obalo morja naplavljati nove pakete s prepovedano drogo. Zaenkrat je na obalo naplavilo 131 kilogramov kokaina.

Romunija je ena od ključnih tranzitnih točk, ki jo uporabljajo tihotapci, da droge iz Južne Amerike spravijo na evropski trg.

Komentarji: