Nove težave za Deutsche bank, ki ni opravila Fedovih stresnih testov

Ocena je nov udarec za nemškega posojilodajalca, ki je zadnje čase zaradi svojega nestabilnega stanja v soju žarometov.
Fotografija: Prejšnji mesec so v Deutsche bank napovedali, da bodo število zaposlenih zmanjšali za sedem tisoč. FOTO: AP
Odpri galerijo
Prejšnji mesec so v Deutsche bank napovedali, da bodo število zaposlenih zmanjšali za sedem tisoč. FOTO: AP

Ameriški oddelek Deutsche bank je padel v drugem krogu stresnih testov, ki jih izvaja ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed), s katerimi želijo oceniti, kako uspešno lahko bančni sektor preživi novo finančno krizo.

Na drugi strani je 31 od 35 bank stresne teste opravilo, »pogojno« pa sta napredovali še Goldman Sachs in Morgan Stanley. Vse banke so opravile prvi krog testov.

Fed vse centralne banke pa tudi podružnice tujih bank v ZDA vsako leto od finančne krize leta 2008, poroča BBC. Za Deutsche bank so tokrat navedli, da ima »pomanjkljivosti v podatkovnih zmožnostih, nadzoru kapitala in napovedih prihodkov in izgub v stresnem obdobju«.

Ta presoja je nov udarec za nemškega posojilodajalca, ki je zadnje čase zaradi svojega nestabilnega stanja v soju žarometov. Prejšnji mesec so napovedali, da bodo število zaposlenih zmanjšali za sedem tisoč, februarja pa so naznanili, da so v enem letu imeli petsto milijonov evrov izgube.

Komentarji: