Parafraza napisa na plašču za dober namen

Mlado ameriško podjetje je oblikovalo plašček z napisom »Mar mi je. Vam ne?«. Vsa sredstva od prodanih kosov oblačila bodo namenili v humanitarne namene. 
Fotografija: Melania Trump z jakno, ki je šokirala svet. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump z jakno, ki je šokirala svet. FOTO: Reuters

Prah okoli jakne prve dame ZDA Melanie Trump s provokativnim napisom »Vseeno mi je. Pa vam?« se še ni polegel. Številni nadaljujejo z ugibanjem, ali si je privoščila svojega moža ali samo sebe.

Mlado ameriško podjetje z oblačili pa je izkoristilo trenutek za preobrat v pozitivno smer.

Oblikovali so namreč jakno z napisom »Mar mi je. Vam ne?«. Prodajali jo bodo za okoli 85 evrov, vsa sredstva od prodanih plaščkov pa bodo podarili humanitarnim organizacijam, ki skrbijo za nastanjene migrante na meji z Mehiko, je sporočila predstavnica podjetja Emma McIlroy.

Prva pošiljka 100 plaščkov s pozitivnim sporočilom je pošla v eni uri, druga prav tako hitro.

Paco Underhill, raziskovalec potrošniških navad, je o zadnji razplamteli debati o jakni poudaril, da ima lahko moda v svetu, ki je »jezen na vse«, veliko moč. »Morda moda, morda tetovaža, obcestni plakat, ljudje obupano iščejo načine, kako svetu povedati svoje mnenje,« je dejal.

V španski modni hiši, katere jakno je nosila Trumpova, se za zdaj še niso oglasili.

​Trumpova si je plašč nadela, ko je obiskala otroke v nastanitvenih centrih na meji, ki so jih odvzeli staršem. Zaradi napisa si je prislužila ostre kritike. Ameriški predsednik Donald Trump je sicer dan pred obiskom podpisal ukaz, da se kruto ločevanje družin nemudoma konča. 

Komentarji: