Pedofila Jeffreyja Epsteina našli brez zavesti in z ranami na vratu v zaporniški celici

Znanca visokih politikov, kronanih glav in finančnikov so prepeljali v newyorško bolnišnico.
Fotografija: Jeffrey Epstein. FOTO: Handout Reuters
Odpri galerijo
Jeffrey Epstein. FOTO: Handout Reuters

New York – Razvpitega pedofila z zvezami v visokih krogih ameriške politike in gospodarstva Jeffreyja Epsteina so našli nezavestnega v njegovi zaporniški celici. Zaradi ran na vratu sumijo na poskus samomora, ne izključujejo pa niti napada drugih zapornikov.

Šestinšestdesetletnega znanca nekdanjega predsednika Billa Clintona, britanskega princa Andrewa, sedanjega predsednika Donalda Trumpa in nekaterih pomembnih osebnosti finančnega sveta in gospodarstva, ki ga obtožujejo spolnih zlorab mladoletnih oseb in njihovega navajanja k prostituciji, so iz newyorškega zapora prepeljali v bolnišnico.

Preiskovalci domnevajo, da je šlo za poskus samomora, a ne izključujejo niti napada drugih zapornikov, nekateri opazovalci pa namigujejo, da je obtoženec s tem poskušal oblasti prepričati, naj mu med čakanjem na proces dovolijo ostati v njegovem newyorškem domu.

Epsteinovo prebivališče na Karibih. FOTO: Marco Bello/Reuters
Epsteinovo prebivališče na Karibih. FOTO: Marco Bello/Reuters


Jeffrey Epstein ne priznava krivde za obtožbe spolnih zlorab številnih mladoletnic in njihovega navajanja k prostituciji, a so v okrog sedemdeset milijonov dolarjev vredni manhattanski mestni vili našli številne fotografije golih deklic, leta 2008 na Floridi obsojeni pedofil pa je osumljen spolnih zlorab tudi v svojih drugih luksuznih bivališčih, med njimi na floridskem posestvu in karibskem otoku.

Newyorški sodnik Richard Berman je Epsteinovo prošnjo zavrnil z nevarnostjo, da bi milijarder z lastnim letalom in nepremičninami v tujini zbežal pred sodnim preganjanjem v ZDA, domneval pa je tudi, da ne more nadzorovati svoje »tudi po štirikrat na dan« izražene potrebe po spolnih zlorabah mladoletnic.

Tega ga obtožuje vrsta domnevnih žrtev, med njimi danes 35-letna Virginia Rogers Giuffre​, ki je v prejšnjih tožbah in nastopih za javnost obširno opisala očitane »masaže«. V Avstraliji živeča mati treh otrok trdi, da jo je Epstein »posojal« znancem na najvišjih položajih, med njimi trikrat britanskemu princu Andrewu.

Preberite še:

Komentarji: