Pjongjang bo nadaljeval z razvojem jedrskega orožja

Napoved Kim Džong Una prihaja za tem, ko ZDA do začetka novega leta niso omilile sankcij zoper Severno Korejo.
Fotografija: Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je še vedno pripravljen pogovarjati z Washingtonom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se je še vedno pripravljen pogovarjati z Washingtonom. FOTO: AFP

Severna Koreja bo preklicala moratorij na testiranje jedrskih bomb in medcelinskih balističnih raket ter bo v prihodnje predstavila »novo strateško orožje«. Tako je na zasedanju vodstva severnokorejske vladajoče partije povedal njen voditelj Kim Džong Un, gre brati v tujih tiskovnih agencijah. 

Napoved Kim Džong Una prihaja za tem, ko ZDA v predvidenem časovnem obdobju, torej do začetka novega leta, niso omilile sankcij zoper Severno Korejo. Spomnimo, pogovori med ZDA in Severno Korejo o severnokorejskem programu jedrskega orožja in ameriških gospodarskih sankcijah so zastali lani po propadlem februarskem vrhu med severnokorejskim voditeljem in ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom v Hanoju.

Napoved o ukinitvi moratorija je bila predstavljena na večdnevnem zasedanju centralnega odbora severnokorejske vladajoče partije. FOTO: AFP
Napoved o ukinitvi moratorija je bila predstavljena na večdnevnem zasedanju centralnega odbora severnokorejske vladajoče partije. FOTO: AFP


Navkljub prekinitvi moratorija se je Kim Džong Un še vedno pripravljen pogovarjati z ameriškimi oblastmi. V odgovoru na preklic moratorija je ameriški državni sekretar Mike Pompeo vodstvo v Pjongjangu komentiral, da si ZDA ne želijo konfrontacije z državo. 

Preberite še:

Komentarji: