Po divjanju orkana na Bahamih pogrešajo 2500 ljudi

Število pogrešanih bi se sicer lahko kmalu zmanjšalo, saj morajo preveriti, ali so morda nekateri pogrešani v začasnih namestitvah, vseeno podatki o pogrešanih nakazujejo, da bi lahko orkan terjal več kot do sedaj potrjenih 50 smrtnih žrtev.
Fotografija: FOTO: Brendan Smialowski/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Brendan Smialowski/AFP

Po orkanu Dorian, ki je v začetku meseca pustošil po Bahamih, so tamkajšnje oblasti danes sporočile, da pogrešajo 2500 ljudi. Število pogrešanih bi se sicer lahko kmalu zmanjšalo, saj morajo preveriti, ali so morda nekateri pogrešani v začasnih namestitvah, piše britanski BBC.

Kljub temu podatki o pogrešanih nakazujejo, da bi lahko orkan terjal več kot do sedaj potrjenih 50 smrtnih žrtev.

FOTO: Brendan Smialowski/AFP
FOTO: Brendan Smialowski/AFP


Tiskovni predstavnik bahamske agencije za krizno upravljanje Carl Smith je potrdil, da imajo trenutno na seznamu okoli 2500 pogrešanih oseb. »Seznam moramo še primerjati z vladnimi informacijami o osebah, ki so v začasnih namestitvah ali ki so jih evakuirali,« je dodal.

FOTO: Brendan Smialowski/AFP
FOTO: Brendan Smialowski/AFP


Orkan je na Bahamih povzročil ogromno škodo, najhuje je bilo na otokih Grand Bahama in Abaco. Po oceni Združenih narodov naj bi na Bahamih pomoč potrebovalo več kot 700.000 ljudi, kar je skorajda celotno prebivalstvo otokov Grand Bahama in Abaco.

Preberite še:

Komentarji: