Po zasilnem pristanku letala našli odpadli panel z vrati

Učitelj Bob je našel vrata na svojem dvorišču v Portlandu v ameriški zvezni državi Oregon.
Fotografija: Letalo družbe Alaska Airlines s 177 ljudmi na krovu je v soboto zasilno pristalo, potem ko je kmalu po vzletu z njega odpadel panel. FOTO: NTSB via Reuters
Odpri galerijo
Letalo družbe Alaska Airlines s 177 ljudmi na krovu je v soboto zasilno pristalo, potem ko je kmalu po vzletu z njega odpadel panel. FOTO: NTSB via Reuters

Ameriške letalske oblasti so v nedeljo zvečer sporočile, da so našli panel z zasilnimi vrati, ki je v petek kmalu po vzletu odpadel s kabine letala družbe Alaska Airlies. To je zasilno pristalo. Vrata je na svojem vrtu v Portlandu našel neki učitelj, najdba pa bo ključna pri preiskavi, zakaj se je to zgodilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predsednica nacionalnega odbora za varnost v prometu (NTSB) Jennifer Homendy je povedala, da je učitelj, ki ga je imenovala Bob, našel vrata na svojem dvorišču v mestu Portland v ameriški zvezni državi Oregon.

»Z veseljem sporočam, da smo našli panel z vrati,« je dejala na tiskovni konferenci. »Zelo smo veseli, da ga je Bob našel,« je dodala in poudarila, da gre za »ključno manjkajočo komponento, ki bo pomagala pri preiskavi vzroka nesreče«.

Ameriška zvezna uprava za letalstvo (FAA) zahteva takojšnje preglede določenih letal boeing 737 max 9, preden bodo lahko spet poletela. FOTO: Instagram/@strawberrvy via Reuters
Ameriška zvezna uprava za letalstvo (FAA) zahteva takojšnje preglede določenih letal boeing 737 max 9, preden bodo lahko spet poletela. FOTO: Instagram/@strawberrvy via Reuters

Ameriški letalski družbi Alaska Airlines in United Airlines, ki imata v lasti največ letal boeing max 9, sta po nesreči sporočili, da sta letala zaradi inšpekcijskega pregleda prizemljili. Enako so storile druge letalske družbe z manjšo floto max 9, med njimi tudi Turkish Airlines, poroča AFP.

Ameriška zvezna uprava za letalstvo (FAA) zahteva takojšnje preglede določenih letal boeing 737 max 9, preden bodo lahko spet poletela, je v soboto sporočila na družbenem omrežju X. Dodala je, da bodo pregledali 171 letal. Gre za modele z blokiranimi srednjimi vrati. Ti imajo vrata zaprta in skrita s pregrado, ki razkriva le okno, poroča AFP.

Letalo družbe Alaska Airlines s 177 ljudmi na krovu je v soboto zasilno pristalo, potem ko je kmalu po vzletu z njega odpadel panel. Na letališču v Portlandu je pristalo le 35 minut po vzletu.

Preberite še:

Komentarji: