Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Policisti ubili dijaka, ki je v šolo prinesel orožje

Letos so bili ustreljeni že trije dijaki te srednje šole, vendar ne na območju šole.
ZDA so v zadnjih tednih doživele vrsto strelskih napadov s številnimi smrtnimi žrtvami. FOTO: Leah Millis/Reuters
ZDA so v zadnjih tednih doživele vrsto strelskih napadov s številnimi smrtnimi žrtvami. FOTO: Leah Millis/Reuters
STA
14. 4. 2021 | 08:06
14. 4. 2021 | 08:22
1:34
V streljanju na srednji šoli Austin-East Magnet v Knoxvillu v ameriški zvezni državi Tennessee je bil v ponedeljek ubit dijak, ki je v šolo prinesel orožje. V posredovanju je bil ranjen tudi eden od policistov. Policija se je v ponedeljek odzvala na prijavo o oboroženem moškem na šoli. Med posredovanjem so policisti na šolskem stranišču odkrili oboroženega dijaka in mu ukazali, naj odloži orožje in se preda. Dijak je začel streljati in enega od policistov ustrelil v nogo. Policisti so odgovorili s streli in dijaka ubili.

Za zdaj ni jasno, zakaj je dijak v šolo prinesel orožje in zakaj je streljal. Letos so bili ustreljeni že trije dijaki te srednje šole, vendar ne na območju šole.


V zadnjih tednih več strelskih napadov


ZDA so v zadnjih tednih doživele vrsto strelskih napadov s številnimi smrtnimi žrtvami. V napadu na masažna salona v Atlanti 16. marca je umrlo osem ljudi, od tega šest žensk azijskega izvora, v napadu v samopostrežni trgovini v Koloradu pa je 22. marca umrlo deset ljudi. Republikanski guverner Tennesseeja Bill Lee je prejšnji teden podpisal zakon, ki starejšim od 21 let dovoli nošenje pištol brez preverjanja morebitne kriminalne preteklosti ali urjenja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine