Poročni dan sklenili z ognjemetom za izbrance

Britanska kraljeva družina: "Hvala vsem, ki ste prišli." Sveža nevesta Meghan si je nadela prstan princese Diane.
Fotografija: Novopečena vojvoda in vojvodinja Sussexa še ne bosta odpotovala na poročno potovanje. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Novopečena vojvoda in vojvodinja Sussexa še ne bosta odpotovala na poročno potovanje. FOTO: AFP

London - Britanska kraljeva družina se je s tvitom zahvalila vsem, ki so v soboto prišli na poroko princa Harryja in Meghan Markle, ter vsem, ki so poroko spremljali po svetu. Dodali so tudi čestitke mladoporočencema, ki sta po sobotni poročni zabavi noč preživela na gradu Windsor.



Po poroki v kapeli na Windsorskem gradu in sprejemu, ki ga je gostila kraljica Elizabeta II., se je zvečer na sprejemu v bolj intimnem vzdušju v sosednji rezidenci Frogmore House zbralo 200 gostov, ki jih je gostil Harryjev oče, princ Charles. Večer se je sklenil z ognjemetom.
 

Meghan s prstanom princese Diane


Nevesta se je iz bele poročne obleke z ladijskim izrezom britanske modne oblikovalke Clare Waight Keller za sprejem preoblekla v obleko Stelle McCartney. Priznana britanska modna oblikovalka je za to priložnost oblikovala dolgo belo svileno obleko z odprtim hrbtnim delom in rameni.

Britanski mediji so tudi danes polni zgodb o kraljevski poroki. FOTO: AP
Britanski mediji so tudi danes polni zgodb o kraljevski poroki. FOTO: AP


Meghan si je nadela tudi Harryjevo poročno darilo - prstan z dragocenim akvamarinom, ki je bil nekoč last njegove pokojne mame, princese Diane. Harry je mladoporočeno ženo na zabavo pripeljal z avtomobilom jaguar z odprto streho in registrsko številko E190518 - datumom njune poroke.

Novopečena vojvoda in vojvodinja Sussexa še ne bosta odpotovala na poročno potovanje. Pred tem se bosta v torek v Buckinghamski palači udeležila sprejema v čast 70. rojstnega dneva princa Charlesa, kar bo njun prvi uradni dogodek po poroki.

Komentarji: