Musk dvomi o verodostojnosti petine twitterjevih profilov

Musk ima pomisleke glede nakupa, saj ni prepričan, koliko računov je v resnici lažnih. Že prejšnji teden je povedal, da začasno zaustavlja prevzem.
Fotografija: Ustanovitelj avtomobilskega proizvajalca Tesla in podjetja Spacex po poročanju nemške tiskovne agencije pravi, da ima pomisleke glede nakupe, saj ni prepričan, koliko Twitterjevih računov je v resnici lažnih. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Odpri galerijo
Ustanovitelj avtomobilskega proizvajalca Tesla in podjetja Spacex po poročanju nemške tiskovne agencije pravi, da ima pomisleke glede nakupe, saj ni prepričan, koliko Twitterjevih računov je v resnici lažnih. FOTO: Dado Ruvic/Reuters

Prevzem družbe Twitter, ki ga je napovedal Elon Musk, znova stoji, saj ameriškega milijarderja skrbi, koliko profilov v resnici upravljajo resnični ljudje ali organizacije. Musk je že prejšnji teden tvitnil, da zaradi preverjanja podatkov o lažnih profilih začasno zaustavlja 44 milijard evrov vreden prevzem Twitterja.

Ustanovitelj avtomobilskega proizvajalca Tesla in podjetja Spacex po poročanju nemške tiskovne agencije pravi, da ima pomisleke glede nakupa, saj ni prepričan, koliko Twitterjevih računov je v resnici lažnih.

Twitter trdi, da je takih profilov manj kot pet odstotkov, vendar je Musk danes v tvitu namignil, da bi bilo lahko takih profilov vse do 20 odstotkov.

Musk želi videti dokaze

»Moja ponudba je temeljila na tem, da so podatki Twitterjeve komisije resnični. Včeraj pa je direktor Twitterja javno zavrnil vpogled v dokaze, da jih je (lažnih profilov, op. STA) pet odstotkov,« je po poročanju DPA zapisal Musk in dodal, da se posel ne bo nadaljeval, dokler ne bo videl dokazov.

FOTO: Dado Ruvic/Reuters
FOTO: Dado Ruvic/Reuters

Muskovi nameni so močno vplivali na vrednost Twitterjevih delnic. Prvotno so delnice po objavi, da namerava prevzeti Twitter, poskočile na 54,20 dolarja, ko pa je začel izražati dvome, so padle na 36,35 dolarja, kolikor je bila njihova vrednost danes, navaja DPA.

Twitterjev upravni odbor je sicer aprila soglasno sprejel 44 milijard dolarjev vreden Muskov predlog za prevzem družbe. Posel morajo odobriti še delničarji družbe.

Po predlogu bi delničarji prejeli 54,20 dolarja za delnico, kar bi bila 38-odstotna premija glede na zaključno vrednost delnice 1. aprila, zadnji dan trgovanja, preden je Musk razkril, da je postal največji delničar Twitterja in da ima v podjetju približno devetodstotni delež.

Preberite še:

Komentarji: