Princ Hamza obljublja zvestobo kralju

V pismu, ki ga je palača objavila včeraj, dodaja, da bo vedno ostal zagovornik njegovega veličanstva kralja in njegovega prestolonaslednika.
Fotografija: So novi toni jordanskega princa Hamze bin Husseina iskreni?

 
Odpri galerijo
So novi toni jordanskega princa Hamze bin Husseina iskreni?  

Dva dni zatem, ko je nekdanji jordanski prestolonaslednik Hamza bin Hussein dejal, da je zaradi svojih protivladnih stališč v hišnem priporu, kjer je posnel tudi video in ga prek odvetnika poslal tujim medijem, so stvari na jordanskem dvoru vsaj na videz umirjajo.

Po pisanju BBC je 41-letni princ obljubil zvestobo kralju Abdulahu II., ki je sicer njegov polbrat. Princ očitke o zaroti, ki naj bi jo kuhal proti državnemu vodstvu, zanika. V podpisanem pismu, ki ga je palača objavila včeraj, je princ Hamza zapisal:» Predajam se v roke njegovemu veličanstvu kralju ... Še naprej bom zavezan ustavi drage hašemitske kraljevine Jordanije.«

image_alt
Skrivna sporočila princa Hamze


V pismu še piše, da mora nacionalni interes ostati nad vsemi drugimi interesi. »Vsi moramo podpirati njegovo veličanstvo kralja v njegovih prizadevanjih za zaščito Jordanije in njenih nacionalnih interesov ter jordanskemu ljudstvu zagotoviti najboljše.«

Malik Dahlan, poklicni mediator in družinski prijatelj, je v ločeni izjavi dejal, da je bila mediacija uspešna in da pričakuje rešitev v kratkem, pa poroča Associated Press.

Preberite še:

Komentarji: