Sebastian Kurz naj bi sprejel službo v ZDA

Po poročanju avstrijskih medijev naj bi z zasebnim ameriškim podjetjem podpisal pogodbo za menedžerski položaj v Silicijevi dolini.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz, ki je oktobra odstopil zaradi obtožb o korupciji, decembra pa je sporočil, da zapušča politiko, naj bi se zaposlil v ZDA. Po poročanju avstrijskih medijev naj bi z zasebnim ameriškim podjetjem podpisal pogodbo za menedžerski položaj v Silicijevi dolini.

Kurz poročanja časnikov Österreich in Kronen-Zeitung danes ni komentiral, je pa na svojem računu na twitterju vesel božič in srečno novo leto zaželel v angleščini, kar je zanj precej nenavadno, piše nemška tiskovna agencija DPA.

Sebastian Kurz je po oktobrskem odstopu s kanclerskega položaja v začetku meseca odstopil tudi z mesta vodje Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) ter sporočil, da se umika iz politike.

Tedaj o svoji prihodnosti ni govoril, dejal je le, da se bo posvetil svojemu komaj rojenemu sinu.

Kurza sicer preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.

35-letnik je veljal za čudežnega dečka avstrijske politike. Bil je najmlajši kancler v avstrijski zgodovini, pred tem pa tudi najmlajši zunanji minister.

Preberite še:

Komentarji: