»Sem nedolžen. To sem že povedal in ponavljam še enkrat«

Padli Nissanov šef Carlos Ghosn je pred aretacijo posnel video.
Fotografija: Carlos Ghosn je obtožil nasprotnike, da so ga potunkali v blato samo zaradi pohlepa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Carlos Ghosn je obtožil nasprotnike, da so ga potunkali v blato samo zaradi pohlepa. FOTO: AFP

Carlos Ghosn je spet v priporu, a še pred ponovno aretacijo je posnel video in zanikal vse obtožbe. Obenem je svoje nasprotnike v Nissanu obtožil zarote, posnetek pa so prvič predvajali danes na novinarski konferenci v Tokiu.



»Sem nedolžen. To sem že povedal in ponavljam še enkrat,« je zatrdil padli Nissanov velikan Carlos Ghosn. »Vse obtožbe so vzete iz konteksta in prirejene.«


 

Carlos Ghosn. FOTO: AFP
Carlos Ghosn. FOTO: AFP
Kdo je bil pohlepen?


Preostale vodilne v Nissanu je obtožil zarote, čaš da so ga hoteli predstaviti kot diktatorja, in hkrati trdi, da so ga potunkali v blato samo zaradi pohlepa.  

Prepričan je, da so se nekateri vodilni pri Nissanu zbali za svoj položaj, ker je Ghosn hotel še okrepiti sodelovanje med Nissanom, Mitsubishijem in Renaultom.

Posnetek so predvajali na novinarski konferenci. FOTO: AFP
Posnetek so predvajali na novinarski konferenci. FOTO: AFP



 

»Ljubim Japonsko in Nissan«


Ghson je v posnetku predstavil ozadje aretacije, pri tem pa je pričakovano povsem zanikal svojo krivdo in zatrdil, da se pri sklepanju poslov ni osebno okoristil.

»Ljubim Japonsko in Nissan. Brez ljubezni nihče ne preživi dvajset let v tujini,« je poudaril in namenil tudi nekaj prijaznih besed za zaposlene v tovarni: »Brez delavcev ne bi bilo našega uspeha.«

Komentarji: