Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Slike iz preteklosti

Nekateri Američani se sprašujejo, ali bi pripadniki obmejne patrulje na ameriško-mehiški meji bičali ženske in moške, če bi bili ti belopolti.
FOTO: Robin Utrecht/AFP
FOTO: Robin Utrecht/AFP
25. 9. 2021 | 06:00
12:31

V nadaljevanju preberite:


Na nekaterih visokih šolah po vsem svetu potekajo te dni boji z blazinami. Uvedli so jih kot del terapije za študente, ki jim na začetku šolanja pomaga, da se sprostijo, seznanijo in razvijejo medsebojno kolegialnost in tekmovalnost.

To se je kot tradicija – in to vse od leta 1897 – ustalilo tudi na ameriški vojaški akademiji West Point, kjer se bruci na ta način pripravljajo na resne treninge, ki bodo sledili.

Resda se je že zgodilo, da so se blazine spremenile v orožje, ko jih je kdo napolnil s kakšnimi trdimi predmeti, tako da so pred šestimi leti kar nekaj kadetov z West Pointa s krvavimi nosovi in poškodovanimi nogami odpeljali v bolnišnico.

Na Japonskem pa so se pravkar začele kvalifikacije za veliki šampionat v boju z blazinami, ki tam poteka vsakega februarja. Slišati je naivno, pa ni. Pravila tega športa – boj z blazinami se je na Japonskem spremenil v šport – so nekoliko podobna šahu, saj je glavni cilj z blazino zadeti »taišoja« (»generala«) nasprotnega tima in hkrati zaščititi svojega.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine