Številne žrtve v eksploziji bombe v Mogadišu

Eksplozija je odjeknila v jutranji prometni konici v živahnem predelu mesta, med žrtvami naj bi bilo tudi precej študentov.
Fotografija: Mogadiš je pogosto prizorišče bombnih napadov, večinoma so zanje odgovorni pripadniki islamske milice Al Šabab, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida. FOTO: Feisal Omar/Reuters
Odpri galerijo
Mogadiš je pogosto prizorišče bombnih napadov, večinoma so zanje odgovorni pripadniki islamske milice Al Šabab, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida. FOTO: Feisal Omar/Reuters

V napadu z vozilom bombo je bilo danes v Mogadišu po zadnjih podatkih zasebne reševalne službe ubitih najmanj 76 ljudi, najmanj 70 je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Število smrtnih žrtev bi se lahko še povečalo. Kot je sporočila policija, so med žrtvami tudi civilisti.

Eksplozija je odjeknila v jutranji prometni konici v živahnem predelu mesta, med žrtvami naj bi bilo precej študentov. Med ubitimi naj bi bili tudi trije turški državljani, ki so v Somaliji delali kot inženirji.

Po navedbah očividcev je na nadzorni točki razneslo tovornjak, prizorišče napada naj bi bilo povsem opustošeno. Na posnetkih, objavljenih na spletu, je videti uničene stavbe in avtomobile, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

FOTO: Feisal Omar/Reuters
FOTO: Feisal Omar/Reuters


Zaenkrat odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, a številni sumijo, da ga je zakrivila islamska milica Al Šabab.

Mogadiš je pogosto prizorišče bombnih napadov in večinoma so zanje odgovorni pripadniki milice Al Šabab, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida. Skupino so leta 2011 pregnali iz mesta, vendar še vedno nadzoruje številne podeželske predele države, napade pa poleg v Somaliji izvaja tudi v sosednji Keniji.

V začetku decembra je bilo v napadu Al Šababa na hotel v Mogadišu, ki je priljubljen med politiki, diplomati in vojaškimi častniki, ubitih pet ljudi, navaja BBC.

Komentarji: