Število smrtnih žrtev naraslo na 24, ranjenih več kot 70 ljudi

Na vlaku je bilo okrog 360 potnikov. 
Fotografija: Vzrok iztirjenja je bil najbrž zemeljski plaz. FOTO: Mehmet Yirun/Ap
Odpri galerijo
Vzrok iztirjenja je bil najbrž zemeljski plaz. FOTO: Mehmet Yirun/Ap

Ankara - Število žrtev železniške nesreče na severozahodu Turčije je naraslo na 24, ranjenih je več kot 70 ljudi. Vlak, ki je bil na poti iz mesta Kapikule na grško-bolgarski meji v Istanbul, je iztiril s približno 360 potniki na krovu, je dejal namestnik turškega premiera Recep Akdag.

Oblasti natančnega vzroka nesreče sicer še niso potrdile, a naj bi krivile slabo vreme. Zaradi močnega deževja so se namreč sprožili številni zemeljski plazovi. Eden naj bi tako zasul železniške tire ter povzročil iztirjenje šestih vagonov, a nekateri mediji navajajo, da so močne padavine spodkopale tire.

Nesreča je zahtevala veliko smrtnih žrtev. FOTO: Mehmet Yirun/Ap
Nesreča je zahtevala veliko smrtnih žrtev. FOTO: Mehmet Yirun/Ap


Guverner province Tekirdag Mehmet Ceylan je dejal, da so številne ranjene s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Na kraj dogodka je sicer prispelo okrog 100 reševalnih vozil. Med ranjenimi naj bi bilo kar nekaj ruskih turistov, poroča BBC

Turški minister za zdravje Ahmet Demircan je sporočil, da je zdravstveno oskrbo v bolnišnici potrebovalo 338 ljudi, 124 jih je še vedno v bolniški oskrbi. Turški minister za promet Ahmet Arslan pa je dejal, da so del proge, kjer se je zgodila nesreča, nazadnje pregledali aprila. Lokalni mediji so objavili fotografije, na katerih je videti, da je del tirov zaradi erozije tal povsem brez opore.

Družinam žrtev in ranjenih je sožalje že izrekel turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki bo danes prisegel za nov predsedniški mandat, in obljubil podrobno preiskavo nesreče.

Komentarji: