Število žrtev plazu na Norveškem naraslo

Iskanje pogrešanih poleg zimskega vremena otežujejo predvsem nestabilna tla.
Fotografija: FOTO: NTB/Erik Schroeder/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: NTB/Erik Schroeder/Reuters

Po zemeljskem plazu, ki je v sredo zasul manjši kraj na jugu Norveške, so našli še dve trupli, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na tri, je danes sporočila policija. Reševalne službe nadaljujejo iskanje pogrešanih, ki naj bi jih bilo sedaj sedem.

Zemeljski plaz je v sredo zjutraj zasul kraj Ask približno 40 kilometrov severovzhodno od Osla. Plaz, ki se razteza na območju, velikem 800 krat 350 metrov, je porušil več deset hiš in drugih poslopij, še več drugih pa je bilo močno poškodovanih. Domove je moralo zapustiti okoli 1000 ljudi.

Posledice plazu v kraju Ask, Gjerdrum. FOTO: NTB/Haakon Mosvold Larsen/Reuters
Posledice plazu v kraju Ask, Gjerdrum. FOTO: NTB/Haakon Mosvold Larsen/Reuters


Najmanj deset ljudi je utrpelo poškodbe. Preden so v petek našli prvo smrtno žrtev, so poročali o skupno desetih pogrešanih, med katerimi sta dva otroka.

image_alt
Po plazu na Norveškem iščejo žrtve


Tako kot v petek policija tudi danes ni razkrila podrobnosti o preminulih. Je pa vodja policijske enote na območju Roy Alkvist poudaril, da se nadaljuje iskanje pogrešanih in da še vedno upajo, da jih bodo našli žive, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

FOTO: Haakon Mosvold Larsen Afp
FOTO: Haakon Mosvold Larsen Afp


Iskanje pogrešanih poleg zimskega vremena otežujejo predvsem nestabilna tla. Dolgo so bila tako nestabilna, da na kraj nesreče sploh niso mogli peš. To so lahko storili šele v petek, pred tem pa so preživele iskali zgolj s helikopterji in droni.

Komentarji: