Strah pred zrušenjem vzhodnega dela viadukta

Prebivalci območja pod genovskim viaduktom ne smejo več domov.
Fotografija: FOTO: Nicola Marfisi/AP
Odpri galerijo
FOTO: Nicola Marfisi/AP

Prebivalci območja pod zrušenim avtocestnim viaduktom iz preventivnih razlogov ne smejo več v svoje domove, da bi vzeli svoje stvari, saj vzhodni del viadukta poka, je sporočil tiskovni predstavnik gasilcev Luca Cari. V stanovanjskih poslopjih pod viaduktom je sicer živelo okoli 600 ljudi, ki so jih po zrušenju evakuirali.

»Zdi se, da so glasovi, ki jih oddaja most, drugačni od tistih v zadnjih dneh. Tudi gasilci so prekinili svoje delo na območju stanovanjskih zgradb, nadaljujejo pa z odpravljanjem posledic zrušenja mostu na drugih območjih, kot so izsušena struga reke in železniški tiri,« je povedal Cari.

Iskanje pogrešanih se je končalo v noči na nedeljo, po tem ko so bila najdena zadnja tri trupla. Končno število smrtnih žrtev je tako 43.

Viadukt Morandi se je zrušil v torek med nevihto, z njim je 45 metrov v globino zgrmelo več kot 30 avtomobilov in tovornjakov. Razlog za katastrofo preiskovalci še ugotavljajo, bi pa lahko bila kriva načeta jeklenica.

Italijanski premier Giuseppe Conte je že sprožil postopek odvzema koncesije zasebnemu podjetju Autostrade per l'Italia, ki upravlja s tem in številnimi drugimi deli italijanskih avtocest. Podjetje odgovornost zavrača.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: