Študenti zasedli poslopje tržaške univerze

Z zasedbo poslopja univerze so izrazili solidarnost s prebivalci palestinskih ozemelj.
Fotografija: Lista Link je vodstvo Univerze v Trstu že pred časom pozvala, naj se nedvoumno izreče proti vojni, a senat univerze tega ni storil.. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Lista Link je vodstvo Univerze v Trstu že pred časom pozvala, naj se nedvoumno izreče proti vojni, a senat univerze tega ni storil.. FOTO: Matej Družnik/Delo

Poslopje univerze v Trstu, kjer deluje fakulteta za ekonomijo, so v četrtek zvečer zasedli študenti ter tako protestirali proti patriarhatu in vojni na Bližnjem vzhodu. Po pisanju časnika Il Piccolo so zgradbo davi zapustili in se dogovorili za srečanje z rektorjem tržaške univerze.

Študenti so po pisanju časnika Primorski dnevnik med drugim poudarili, da na univerzi potrebujejo varne prostore, brez vsake diskriminacije, patriarhalnega ali kolonialnega nasilja. Z zasedbo poslopja univerze so tudi izrazili solidarnost s prebivalci palestinskih ozemelj.

image_alt
V Evropi in ZDA shodi v podporo Palestincem

Z objavo na instagramu je univerzitetna lista Link povabila druge študentke in študente, naj se jim pridružijo. Lista Link je vodstvo Univerze v Trstu že pred časom pozvala, naj se nedvoumno izreče proti vojni, a senat univerze tega ni storil.

V poslopje univerze je v četrtek zvečer prišla policija, a napetosti po poročanju Primorskega dnevnika ni bilo. Študenti so se s policisti dogovorili, da lahko v poslopju prenočijo in ga zjutraj zapustijo, da bi se predavanja lahko nadaljevala. Iz poslopja univerze so odšli okoli 7.15. Dogovorili so se tudi za srečanje z rektorjem tržaške univerze Robertom Di Lenardo, ki se je začelo ob 11. uri, še poroča tržaški časnik.

Preberite še:

Komentarji: