V Christchurchu zaradi sumljive eksplozivne naprave aretirali moškega

Po marčevskem strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. 
Fotografija: V strelskem pohodu 15. marca letos je umrlo 50 ljudi. FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
V strelskem pohodu 15. marca letos je umrlo 50 ljudi. FOTO: Reuters 

Novozelandska policija je v mestu Christchurch aretirala domačina, ki naj bi blizu mošeje Linwood podtaknil eksplozivno telo. Gre za mošejo, ki je bila sredi marca prizorišče najhujšega strelskega napada v zgodovini Nove Zelandije.

Policisti so po najdbi paketa z eksplozivnim telesom nemudoma zaprli območje in na kraj poklicali bombne tehnike, gasilce in reševalce. Lokalni policijski poveljnik John Price je potrdil najdbo: »V Christchurchu smo odkrili sumljiv paket, v katerem je bilo eksplozivno telo.«

Po strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. FOTO: Reuters 
Po strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. FOTO: Reuters 


Strokovnjaki so bombo uspešno deaktivirali, pri tem ni bil nihče ranjen. Policisti so kasneje aretirali  triintridesetletnega moškega, ki živi v neposredni okolici. Po poročanju New Zealand Heralda policisti niso potrdili, da bi bil ta dogodek povezan z marčevskim napadom v mošejah. So pa eksplozivno telo odkrili le en kilometer od mošeje Linwood v četrti Phillipstown. 

V strelskem pohodu 15. marca letos je umrlo 50 ljudi, več deset jih je bilo ranjenih. Osemindvajsetletni Brenton Tarrant je takrat v mošejah Al Noor in že omenjeni Linwood streljal na množico ljudi. Obtožen je 50 umorov, grozi mu dosmrtni zapor. Po strelskem napadu je novozelandska vlada napovedala strožjo zakonodajo glede orožja. 

Preberite še:

Komentarji: