V delih BiH zapadlo več kot pol metra snega, močno sneži tudi v Srbiji in Črni Gori (FOTO)

Sneg je močno pobelil tudi dele Hrvaške, Srbije in Črne Gore; ponekod je zapadlo do 50 centimetrov snega. 
Fotografija: Zenico je zajelo močno sneženje. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Odpri galerijo
Zenico je zajelo močno sneženje. FOTO: Dado Ruvic/Reuters

Nekatera območja na Balkanu je te dni zajelo obilno sneženje. Marsikje je neprekinjeno snežilo več kot 24 ur, največ težav pa je ujma povzročila na območju Sarajeva in Bijeljine na vzhodu BiH, kjer je ponekod zapadlo več kot pol metra snega. V občinah Konjic in Jablanica so v soboto zvečer razglasili celo naravno nesrečo.

Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug so bile v večjem delu občine Konjic prekinjene prometne povezave, mnogi so ostali brez električne energije in telefonskega omrežja. Posredovali so tamkajšnji poklicni gasilci.V Jablanici je zapadlo okoli pol metra snega, zaradi česar so tudi tam mnoge ceste neprevozne, več naselij pa je ostalo brez električne energije. Še debelejšo, 70-centimetrsko snežno odejo so namerili na območju občine Prozor-Rama, a o večjih težavah ne poročajo.

Sneg je pobelil tudi del Hrvaške. Snežilo je v Gorskem Kotarju, Liki, Slavoniji, Baranji ter v srednjem in severozahodnem delu države. Prav tako je bela odeja prekrila večino krajev v hribovitem zaledju Dalmacije, med drugim pa o snegu poročajo tudi iz obalne Brele in otoka Brač.

Zenico je zajelo močno sneženje. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Zenico je zajelo močno sneženje. FOTO: Dado Ruvic/Reuters


Debela snežna odeja je danes tudi marsikje v Srbiji in Črni gori. V Beogradu sneži že 48 ur in je doslej zapadlo 40 centimetrov snega, v Črni gori pa ga imajo največ na Žabljaku, in sicer 50 centimetrov, navaja STA.

Zimske razmere so verjetno botrovale tudi hudi prometni nesreči avtobusa v Srbiji, v kateri so umrli trije ljudje. Avtobus z makedonskimi registrskimi tablicami, ki je bil namenjen proti Dunaju, je davi pri Leskovcu zdrsnil z avtoceste. Poškodovanih je bilo več kot 30 ljudi, od tega so jih 28 prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v Leskovcu.

Komentarji: