V Kölnu zaradi ugrabitve nekaj časa zaprta železniška postaja, strorilec že priprt

Na tiskovni konferenci so sporočili, da gre najverjetneje za 55-letnega sirskega državljana, ki je bil že pred tem dogodkom znanec policije.
Fotografija: Tiskovna predstavnica policije je dejala, da je ugrabitelj talko zajel v lekarni FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Tiskovna predstavnica policije je dejala, da je ugrabitelj talko zajel v lekarni FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Nemška policija je sporočila, da je na železniški postaji v Kölnu pridržala moškega, ki je ugrabil žensko, nato pa se med akcijo sam huje poškodoval, poroča AFP. Talka jo je odnsela z lažjimi poškodbami, situacija pa je pod nadzorom.

Na twitterju so policisti svetovali, naj se prebivalci izogibajo območju. FOTO: Martin Meissner/AP
Na twitterju so policisti svetovali, naj se prebivalci izogibajo območju. FOTO: Martin Meissner/AP


Na tiskovni konferenci so sporočili, da gre najverjetneje za 55-letnega sirskega državljana, ki je bil že pred tem dogodkom znanec policije. Na dokumentih, ki so jih našli v lekarni, je pisalo, da lahko v Nemčiji ostane do leta 2021, poroča Independent.

Tiskovna predstavnica policije je dejala, da je ugrabitelj talko zajel v lekarni v stavbi železniške postaje. Okoli dve uri jo je imel  imel pod nadzorom, nato pa so v akcijo stopile posebne enote policije. Njegovi motivi še niso znani, terorizem pa ni izključen. Policija je potrdila tudi, da ni prišlo do streljanja in da nihče ni urml.



Območje okoli železniške postaje so za nekaj časa evakuirali in ustavili železniški promet. Nekaj po sedmi uri zvečer so sporočili, da so večino zapor že odstranili in da promet poteka nemoteno.

Komentarji: