V Nemčiji so noč preživeli v avtomobilih (VIDEO)

Glede na napovedi vremenoslovcev predah pred snežnimi padavinami ne bo trajal dolgo. Vsaj do torka gre pričakovati nove obilne pošiljke snega.
Fotografija: V bližini Altenberga v Nemčiji FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V bližini Altenberga v Nemčiji FOTO: Reuters

Snežne razmere pri naših severnih sosedih že nekaj dni povzročajo številne preglavice. Danes so padavine ponehale, a razmere ostajajo napete, saj je na poti nova pošiljka snega. Predvsem na Predalpskem, na severu Tirolske, na Solnograškem, na severozahodu Štajerske ter v Alpah bi lahko zapadlo do pol metra novega snega. Sneženje se lahko nadaljuje vse do ponedeljka.Poleg čiščenja snega v okolici hiš imajo Avstrijci kar nekaj dela tudi z vsakodnevnim čiščenjem avtomobilov. Vozilo ne sme biti prekrito s snegom ali ledom, vozniki morajo zagotoviti zadostno vidljivost, sicer tvegajo plačilo kazni v višini 5000 evrov, poroča avstrijski dnevnik Heute. Vidne morajo biti tudi registrske tablice.

Zasneženi Vordernberg v Avstriji FOTO: AFP
Zasneženi Vordernberg v Avstriji FOTO: AFP


Zaradi napovedi novih večjih količin snega avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC v zahodne dele Avstrije pošilja okrepitve, ki bodo lokalnim cestnim službam pomagale vzdrževati prevoznost cest.

Težav na cesti pa nimajo le Avstrijci, ampak tudi Nemci, predvsem na Bavarskem, kjer sneg povzroča številne preglavice. Zaradi snega se je promet na avtocesti južno od Münchna včeraj zvečer povsem ustavil, mnogi so morali noč preživeti kar v avtomobilih, poroča ORF. Promet je stekel šele v jutranjih urah.

Untertauern, Avstrija FOTO: Reuters
Untertauern, Avstrija FOTO: Reuters


Kaos vlada tudi drugod po bavarskih cestah, reševalne ekipe so na delu ves čas. Na vzhodu in jugu te nemške zvezne dežele je ohromljen tudi železniški promet. Letališče v Münchnu je danes zaradi vremena odpovedalo okoli 90 letov, v Frankfurtu pa okoli 120.

Včeraj je blizu Münchna pod drevesom, ki se je podrlo zaradi teže snega, umrl devetletni deček. V Avstriji je od prejšnjega konca tedna umrlo že najmanj osem ljudi.
 

Plaz zasul hotel


V Švici je včeraj popoldne na hotelsko restavracijo na gorskem prelazu Schwägalp zdrsnil okoli 300 metrov širok snežni plaz, pri čemer so bili lažje poškodovani trije ljudje.

Obertauern, Avstrija FOTO: Reuters
Obertauern, Avstrija FOTO: Reuters


V večjem delu Alp v Avstriji in Nemčiji so danes znižali stopnjo nevarnosti plazov. Pri naših severnih sosedih je še v četrtek vladala najvišja, peta stopnja nevarnosti plazov, danes so jo znižali na četrto. V večjem delu bavarskih gora so jo znižali s četrte na tretjo.

Preberite še:

Komentarji: