V nesreči potniškega letala najmanj 18 mrtvih

Reševalno akcijo so končali, poškodovani pa so v bolnišnicah.
Fotografija: Boeing 737, ki je prispel iz Dubaja, je med monsunskim deževjem zdrsnil s konca pristajalne steze. FOTO: Arunchandra Bose/AFP
Odpri galerijo
Boeing 737, ki je prispel iz Dubaja, je med monsunskim deževjem zdrsnil s konca pristajalne steze. FOTO: Arunchandra Bose/AFP

V nesreči letala indijske letalske družbe Air India Express z okoli 190 ljudmi na krovu, ki se je med pristajanjem na letališču v kraju Kozhikode na jugu Indije v petek prelomilo na dva dela, je po uradnih podatkih umrlo najmanj 18 ljudi. Več kot sto je poškodovanih, med njimi jih je 22 v kritičnem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalno akcijo so končali, poškodovani pa so v bolnišnicah, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.

Boeing 737, ki je prispel iz Dubaja, je med monsunskim deževjem zdrsnil s konca pristajalne steze, ki je bila mokra, in se na letališču prelomil na dva dela, so sporočile pristojne oblasti. Na letalu so bili Indijci, ki so jih vračali v domovino, potem ko so ostali ujeti v zalivskih državah med pandemijo novega koronavirusa.

FOTO: Stringer/Reuters
FOTO: Stringer/Reuters


Na krovu je bilo 184 potnikov, vključno z desetimi otroki, šest članov posadke in dva pilota, ki sta v nesreči umrla. V nesreči so umrli tudi štirje otroci.

Minister za civilno letalstvo Hardeep Singh Puri je tvitnil, da je letalo med dežjem zdrsnilo in nato padlo v jarek, preden se je prepolovilo. Preiskava poteka. Po poročanju lokalnih medijev so našli tudi črni skrinjici.

Indijski premier Narendra Modi je izrazil sožalje svojcem umrlih, poškodovanim pa je zaželel hitro okrevanje. Mediji so poročali, da so ljudi z letala lahko rešili, ker letalo ni zajel ogenj.

FOTO: Arunchandra Bose/AFP
FOTO: Arunchandra Bose/AFP


V Indiji je sicer trenutno vrhunec monsunskega obdobja. Zaradi obilnih padavin se v državi soočajo s poplavami in zemeljskimi plazovi.

Zadnja večja nesreča se je v tej državi zgodila leta 2010, ko je letalo boeing 737-800 družbe Air India Express prav tako zdrsnilo s steze in zgorelo v plamenih. Umrlo je 158 ljudi, osem pa jih je preživelo.

Komentarji: