V Rdečem morju potonila ladja s tisoči ovac

Na ladjo, ki bi morala iz Sudana v Savdsko Arabijo prevažati do 9000 ovac, so jih natrpali 15.800. Rešili so le človeško posadko.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

V jutranjih urah je v Rdečem morju potonila močno preobremenjena ladja, na katero so natrpali kar okoli 15.800 ovac. Potonila je v sudanskem pristanišču Suakin, rešili so le človeško posadko. Ladja je bila namenjena v Savdsko Arabijo.

Plovilo je bilo izjemno preobremenjeno, število živali na njej je za več tisoč presegalo število, ki bi ustrezalo kapaciteti ladje. 

»Ladja Badr 1 je potonila v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah,« je sporočil visoki sudanski pristaniški uradnik, ki je želel ostati anonimen. »Na njej je bilo 15.800 ovac, kar je preseglo meje obremenitve ladje.« Dodal je, da bi morala ladja prevažati le do 9.000 ovac.

Drugi uradnik je sporočil, da so celotno posadko ladje rešili, izrazil pa zaskrbljenost glede posledic nesreče. Ne le gospodarskih, pač pa tudi okoljskih. »Potopljena ladja bo vplivala na delovanje pristanišča,« je izjavi, opozoril pa tudi na to, da bo smrt tisočih nesrečnih živali verjetno vplivala na okolje.

Komentarji: