V skladišču goriva po napadu brezpilotnega letala izbruhnil požar

Požar gasi osemnajst gasilskih enot, ki bi lahko zaradi velikosti požara za gašenje potrebovale več ur.
Fotografija: Požar naj ne bi vplival na oskrbo Sevastopola z gorivom. FOTO: Mikhail Razvozhaev/Via Telegram/Via Reuters
Odpri galerijo
Požar naj ne bi vplival na oskrbo Sevastopola z gorivom. FOTO: Mikhail Razvozhaev/Via Telegram/Via Reuters

V skladišču goriva na Krimskem polotoku, ki si ga je Rusija priključila leta 2014, je danes izbruhnil velik požar. Proruske oblasti trdijo, da je požar posledica napada brezpilotnega letala. Informacij o morebitnih žrtvah za zdaj ni, prav tako ni ogrožena civilna infrastruktura, poročajo tuje tiskovne agencije.

Požar v skladišču goriva v krimskem pristaniškem mestu Sevastopol je po besedah proruskega guvernerja polotoka Mihaila Razvožajeva sprožil najvišjo, četrto stopnjo alarma, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Požar gasi osemnajst gasilskih enot, ki bi lahko zaradi velikosti požara za gašenje potrebovale več ur, je na Telegramu zapisal Razvožajev.

Sevastopol. FOTO: Stringer/Reuters
Sevastopol. FOTO: Stringer/Reuters

Razvožajev je prebivalce Krima pozval, naj ostanejo mirni, v poznejši objavi pa je zapisal, da nihče ni bil poškodovan. Dejal je, da imajo oblasti »razmere pod nadzorom« in da civilna infrastruktura ni ogrožena, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Požar ne vpliva na oskrbo Sevastopola z gorivom. Te zaloge niso bile uporabljene za dobavo na bencinske črpalke,« je zapisal in tako namignil, da se skladišče goriva uporablja v vojaške namene, še piše dpa.

V začetku tega tedna je Rusija sporočila, da je odbila napad brezpilotnega letala na pristanišče. V Sevastopolu je baza ruske črnomorske flote, od lanske ofenzive Kremlja v Ukrajini pa je bil deležen vrste napadov z brezpilotnimi letali.

Preberite še:

Komentarji: