V skrivni operaciji aretirali 23 tihotapcev ljudi

Agencija je v prvi skupni operaciji s carino poleg tega zabeležila še 60 primerov ponarejenih dokumentov, odkrila 31 ukradenih avtomobilov in zasegla 330.000 nezakonitih cigaret.
Fotografija: Odkrili so tudi 2160 pribežnikov in 580 ljudi, ki so v uniji bivali nezakonito. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Odkrili so tudi 2160 pribežnikov in 580 ljudi, ki so v uniji bivali nezakonito. FOTO: Jure Eržen

Sofija - Evropska agencija za zunanje meje Frontex je pod vodstvom Bolgarije in Litve med 11. in 12. junijem na jugovzhodni in vzhodni zunanji meji EU izvedla operacijo, v kateri je aretirala 23 tihotapcev ljudi. Ob tem so odkrili tudi 2160 pribežnikov in 580 ljudi, ki so v uniji bivali nezakonito, so v soboto sporočili iz Frontexa.

Agencija je v prvi skupni operaciji s carino poleg tega zabeležila še 60 primerov ponarejenih dokumentov, odkrila 31 ukradenih avtomobilov in zasegla 330.000 nezakonitih cigaret, 12 ton tobaka ter 500 kilogramov nedovoljenih drog, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

Operacijo podprl tudi Europol


Pod okriljem Frontexa so v operaciji med drugim sodelovali tudi strokovnjaki za ukradene avtomobile in ponarejene dokumente ter nadzorniki meje. »Z analitičnimi zmožnostmi in dostopom do relevantnih podatkov je operacijo podprl tudi Europol,« so še sporočili iz agencije.

V operaciji so sodelovale številne države EU - Slovenija, Bolgarija, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Estonija, Grčija, Poljska, Latvija, Litva, Slovaška, Avstrija, Švedska - ter tudi nekatere države Zahodnega Balkana - Makedonija, Bosna in Hercegovina, Albanija in Črna Gora.

Komentarji: