V švedski prestolnici odjeknila eksplozija

Ranjenih je bilo pet ljudi, poškodovane so bile tudi okoliške zgradbe in avtomobili. Očitno ni šlo za nasilno dejanje.
Fotografija: Razbita okna in poškodbe na zgradbi po eksploziji v Stockholmu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Razbita okna in poškodbe na zgradbi po eksploziji v Stockholmu. FOTO: Reuters

V zahodnem delu Stockholma v industrijskem okraju Vinsta je okoli ene ure ponoči po lokalnem času eksplodiralo, je potrdila lokalna policija. Kot so dodali, je bilo poškodovanih pet ljudi, ena oseba je bila ranjena zaradi steklenih drobcev, nekaj ljudi pa je bilo zaradi eksplozije v šoku, po navedbah policije piše Sputnik.

Osebe so bile sicer lažje poškodovane, tri so oskrbeli na kraju indicenta, dve pa sta bili odpeljani v lokalno bolnišnico. Eksplozija je uničila tudi okoliške zgradbe, med njimi hotel in poslovna poslopja, poškodovani so tudi avtomobili.

Očividec Mustafa Yildiz je za lokalni radio povedal, da je malo čez eno uro ponoči ekplozija stresla njegovo hišo, slišalo se je ropotanje vrat in oken, piše <em>Metro</em>. FOTO: Reuters
Očividec Mustafa Yildiz je za lokalni radio povedal, da je malo čez eno uro ponoči ekplozija stresla njegovo hišo, slišalo se je ropotanje vrat in oken, piše Metro. FOTO: Reuters


»Ne vemo še, kaj je eksplodiralo, zato moramo nadaljevati preiskavo, a biti je morala prava eksplozija,« je povedal načelnik policije Fredrik Andersson, kot navaja lokalni časopis Aftonbladet. Območje je zagrajeno, do zdaj pa zaradi incidenta še ni bil nihče aretiran, prav tako eksplozije trenutno ne obravnavajo kot kriminalno dejanje.

»Ni indicev, ki bi kazali na terorizem, tudi zaradi ure eksplozije. Lahko da je bila nesreča ali kaj drugega, a ne terorizem,« je za AP povedal predstavnik za odnose z javnostjo švedske policije.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram


Preberite še:

Komentarji: