Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Zagrebu požar v nekdanjem sedežu zveze komunistov, zdaj objektu dveh ministrstev

Stolpnico, znano tudi pod imenom Kockica, je zajel požar. Po besedah gasilcev se je vnel gradbeni oder.
FOTO: Facebook/Leganini FM
FOTO: Facebook/Leganini FM
V. U.
9. 8. 2019 | 16:13
9. 8. 2019 | 17:23
1:38
Stolpnico v Zagrebu v bližini reke Save, ki je znana kot Kockica, je popoldne zajel obsežen požar, piše hrvaški Jutarnji list. Nad objektom, ki je že iz časov Jugoslavije sedež državnih ustanov, se je vil gost črn dim. Vzrok požara zaenkrat ni znan.

Objekt ima burno zgodovino. Zgrajen je bil leta 1968 in bil zatem sedež komitejev Zveze komunistov Hrvaške, Zveze mladine Hrvaške in glavnega odbora Socialistične zveze delovnega ljudstva Hrvaške, po osamosvojitvi pa je postal sedež dveh ministrstev: Ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo in Ministrstva za turizem.



Objekt, zgrajen na podlagi načrtov arhitekta Iva Vitića, je kot modernistična arhitektura zaščiten tudi kot kulturni spomenik. Zagrebški gasilci so na Facebooku objavili informacijo, da so o požaru prejeli več pozivov, lokalizirali pa so ga ob 15.45 uri. Požar so do prihoda gasilcev gasili tudi uslužbenci.



V požaru se ni nihče poškodoval, izvedli so evakuacijo zaposlenih. Kot dodajajo, se je vnel zaščitni gradbeni oder, in sicer na površini 20 krat 30 metrov. Mediji neuradno poročajo tudi, da se je vnel stiropor na fasadi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine