Fortnite - igra, ki je omrežila najstnike in športnike (FOTO in VIDEO)

Približno 40 milijonov uporabnikov ima videoigra Fortnite. Nad njo navdušeni tudi nekateri športni zvezdniki.
Fotografija: Antoine Griezmann pri veselju ob zadetkih oponaša enega od junakov iz videoigre Fortnite. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Antoine Griezmann pri veselju ob zadetkih oponaša enega od junakov iz videoigre Fortnite. FOTO: Reuters

Ljubljana - Če imate doma najstnika, potem verjetno že veste, kaj je Fortnite, prav tako so o tej videoigri v zadnjih tednih slišali tudi številni športni navdušenci, toda za marsikoga je to še vedno precejšnja neznanka.

Za kaj točno gre? Fortnite battle royal je brezplačna množična spletna videoigra, ki je na voljo na številnih elektronskih napravah in konzolah. V klasični izvedbi »battle royal« se pomeri sto igralcev, ki skočijo iz letala na majhen otok, zmagovalec pa je tisti, ki zadnji ostane na nogah. Na otoku so skriti različni predmeti in orožje, igralci pa se oborožujejo, skrivajo, napadajo, branijo … Bojišče se med tekmo vedno bolj zmanjšuje, zato so si igralci vedno bližje in ne morejo več bežati ali se skrivati, posamezna bitka pa traja približno dvajset minut.


5000 let posnetkov


Po zadnjih ocenah naj bi imela videoigra kar 40 milijonov uporabnikov. Samo med finalnim vikendom ameriškega nogometa (Super Bowl) naj bi istočasno igralo kar 3,4 milijona ljudi, skupno pa naj bi si ogledali več kot 5000 let posnetkov igre na spletni platformi za prenose v živo Twitch.



Igra je na spletu od lanskega julija. V njej je veliko pisanih in čudaških likov z nenavadnim smislom za humor, med drugim imajo vesoljske obleke ali kostume dinozavrov, med igro pa glavni junaki celo plešejo. In čeprav se akterji med seboj pretepajo in streljajo, v igri ni krvavih prizorov.
 

Športniki posnemajo računalniške junake


Kmalu je Fortnite postal priljubljen tudi med športniki. Med sabo tekmujejo številni največji zvezdniki, ki posnemajo računalniške junake nato tudi med svojimi tekmami. Eden takšnih je denimo francoski nogometni zvezdnik Antoine Griezmann, enako velja za številne košarkarje v ligi NBA, ali pa igralce bejzbola.



Nekaterimi med njimi so si celo omislili, da si junake iz igrice upodobijo na svoji športni obutvi. Tako je zablestel košarkar Josh Hart iz Los Angeles Lakers.  

Fortnite je torej najnovejši spletni hit. Vprašanje je samo, kako dolgo bo preživel.

Komentarji: