Hawkingove besede bodo odpotovale v vesolje

Satelitski prenos bo potekal po maši zadušnici, ki bo v petek v Westminstrski opatiji.
Fotografija: Stephen Hawking. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Stephen Hawking. FOTO: Reuters

Besede – »sporočilo miru in upanja« – marca preminulega fizika Stephena Hawkinga bodo poslali v vesolje, je sporočila njegova družina.

Satelitski prenos v vesolje bo potekal po maši zadušnici, ki bo v petek v Westminstrski opatiji, na kateri bodo med drugim spregovorila igralec Benedict Cumberbatch, ki je Hawkinga upodobil v seriji britanske televizije BBC, in britanski astronavt Tim Peake

Glasbeno spremljavo Hawkingovih misli, ki bodo potovale proti najbližji črni luknji, je spisal skladatelj Vangelis. Hawkingova hči Lucy je skladbo opisala kot »čudovito in simbolično gesto, da ustvarijo povezavo med očetovo prisotnostjo na tem planetu, njegovo željo po potovanju v vesolje in njegovo raziskovanje vesolja v umu«. 

»Skladbo bomo poslali proti najbližji črni luknji 1A 0620-00, ki obstaja v binarnem sistemu s precej navadno oranžno pritlikavo zvezdo,« je dodala.  

»To je sporočilo miru in upanja o enotnosti in potrebi, da živimo na tem planetu skupaj in v harmoniji.« 

Hawkingova družina se je še zahvalila Westminstrski  opatiji, da je dovolila pokop pepela med grobovoma Isaaca Newtona in Charlesa Darwina. Hawking je umrl 14. marca. 

Komentarji: