Predstavitvena informacija

Ne postanite žrtev spletne prevare

Digitalno poslovanje nam omogoča prihranek časa, preprosto nadzorovanje poslovanja, namesto nas opravi prenekatera opravila,
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

ki bi jih drugače morali storiti ročno, in nam omogoča dostop do pomembnih informacij. A hkrati na spletu puščamo tudi vse več zaupnih podatkov, kot so številke plačilnih kartic, spletna gesla in zaupni podatki. Vse več nakupov opravimo v spletnih trgovinah, nalagamo različne aplikacije za igranje igric in iščemo različne podatke na številnih spletnih straneh.

Pri tem pa lahko preprosto postanemo žrtev spletne prevare, saj ponarejene zlonamerne spletne strani izgledajo popolnoma pristne. Se je tudi vam že zgodilo, da ste opravili spletni nakup na strani, ki v resnici ni obstajala? Ali pa ste prejeli sms-sporočilo, ki vas je vabil k obisku spletne strani, kjer bi lahko prišlo do kraje občutljivih podatkov? Tudi elektronska sporočila, ki izgledajo, kot da vam jih je poslal vaš nadrejeni, so lahko izjemno prepričljiva, z njihovim branjem pa bi lahko ogrozili poslovanje celega podjetja. Število spletnih prevar se vsako leto povečuje, zato je postala zaščita pred spletnimi prevarami nujen sopotnik vsakega podjetnika.
S preprosto vključitvijo storitve Varen splet boste takoj po vklopu storitve poskrbeli za varnost vas in vaših zaposlenih tako na namiznih računalnikih kot na mobilnih napravah.

Kako deluje storitev Varen splet?


Če na svoj e-naslov ali sporočilo na mobitelu prejmete sporočilo, ki se vam zdi prijateljsko in v vas ne vzbuja dvomov, vendar jo storitev Varen splet prepozna kot zlonamerno, boste o tem nemudoma obveščeni.
Foto Telekom Slovenije
Foto Telekom Slovenije

S storitvijo lahko onemogočite dostop do nekaterih vsebin tudi vašim zaposlenim. Zagotovo si ne želite, da bi vaši sodelavci svoj čas namenjali obisku spletnih strani za odrasle ali kakšnim drugim neželenim vsebinam, ki vsebujejo na primer nasilje?
Izberete lahko tudi določene spletne strani, za katere ne želite, da bi jih zaposleni obiskovali, in z enim klikom onemogočite njihov ogled.
Storitev vas ščiti tudi pred tem, da bi na svoj računalnik ali telefon prenesli škodljivi program, ki vsebuje viruse, in nasedli spletni prevari.
Foto Telekom Slovenije
Foto Telekom Slovenije