Novi iphone bo cenejši od lanskega

Apple je predstavil pametna telefona nove generacije.
Fotografija: FOTO: Josh Edelson/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Josh Edelson/AFP

Ameriško podjetje Apple je na svojem sedežu v kalifornijskem Cupertinu predstavilo dva pametna telefona nove generacije: iphone 11 in iphone 11 pro. Prvi bo nasledil iphone xr, od katerega bo cenejši petdeset dolarjev (stal bo 700 dolarjev), kar je zelo presenetljivo glede na to, kako so se cene iphonov gibale v preteklosti.

Video predstavitvi iphona 11 in iphona 11 pro:

Iphone 11 pro bo na voljo v dveh velikostih, nasledil pa bo iphona xs in xs max. Ima sistem treh kamer, medtem ko ima iphone 11 dvojno kamero.

FOTO: Justin Sullivan/AFP
FOTO: Justin Sullivan/AFP


Manjši model iphona 11 pro bo stal 999, večji pa 1099 dolarjev (vse cene veljajo v ZDA, za evropske trge še niso znane).

FOTO: Justin Sullivan/AFP
FOTO: Justin Sullivan/AFP


Vsi novi iphoni bodo na voljo v treh velikostih za shranjevanje podatkov, in sicer 64 gigabajtov, 256 gigabajtov in 512 gigabajtov; prav tako bo vse poganjal Applov procesor A13 Bionic. V podjetju trdijo, da je hitrejši od procesorjev v vseh pametnih telefonih na trgu.

FOTO: Stephen Lam/Reuters
FOTO: Stephen Lam/Reuters


Apple je napovedal tudi, da bo s 1. novembrom začel s svojo televizijsko storitvijo Apple TV. Predvajanje izvirnih vsebin po naročniški ceni pet dolarjev mesečno bo na voljo v 100 državah po svetu, medtem pa bodo kupci Applovih telefonov, tablic in računalnikov pa prejeli leto dni naročnine zastonj.

Predstavili so tudi nove pametne ure Apple watch za 500 dolarjev.

Preberite še:

Komentarji: