Predstavitvena informacija

Prihaja tretja sezona oddaje Izgubljeni zakladi Egipta

Dokumentarna serija v osmih delih spremlja ekipo mednarodnih arheologov med izkopavanji v Egiptu.
Fotografija: Ne zamudite premiere tretje sezone oddaje Izgubljeni zakladi Egipta. FOTO: National Geographic
Odpri galerijo
Ne zamudite premiere tretje sezone oddaje Izgubljeni zakladi Egipta. FOTO: National Geographic

Bodite priča odkrivanju skrivnosti starodavnega Egipta v tretji sezoni zanimive dokumentarne serije Izgubljeni zakladi Egipta na National Geographicu. Osupljiva nova odkritja razkrivajo skrivnosti starodavne civilizacije v novih osmih epizodah, ki se bodo predvajale od 6. novembra.

Pridružite se kameram National Geographica, ki spremljajo najboljše mednarodne arheologe med sezono izkopavanj v Egiptu. Z ekskluzivnim dostopom do teh neustrašnih sodobnih raziskovalcev na čelu arheologije boste priča pestremu dogajanju, ko se ekipe borijo proti vročini in težavnemu terenu, da bi našli največja odkritja vseh časov.

FOTO: National Geographic
FOTO: National Geographic

S pomočjo najsodobnejše tehnologije vam približamo razburljive izkope in odkritja kot še nikoli doslej. Gledalci bodo v samem središču dogajanja in bili priča osebnim pričevanjem arheologov, ki se plazijo pod piramide, da bi odkrili davno izgubljene grobnice in izkopali 3.000 let stare mumije.

Spremljali bomo dr. Mohameda Megaheda pri vstopu v največjo piramido katerekoli kraljice v starodavnem Egiptu. Megahedu je uspelo nemogoče, ko je dosegel kraljičino grobnico – to ni uspelo še nikomur v 4.000 letih, odkar je bila zgrajena.

FOTO: National Geographic
FOTO: National Geographic

Dr. Kathleen Martinez je v templju Taposiris Magna, kjer kot prva raziskuje skrivno mrežo predorov pod templjem. Tempelj je bil zgrajen v času Kleopatre. Kathleen v predorih najde skrita vrata, za katera meni, da bi lahko vodila do izgubljene grobnice zadnje egiptovske faraonke.

Arheologi iščejo tudi namige, ki bi pomagali razložiti eno največjih skrivnosti starega Egipta – vzpon mumifikacije. Raziskujejo, kje bi lahko bila najstarejša mumija, in vdrejo v nedotaknjeno grobnico, da bi izvedeli, koliko je mumifikacija zdržala po koncu egiptovske civilizacije. Medtem pa nepričakovana grobnica, polna trupel, razkrije, kako so navadni Egipčani poskušali priti do posmrtnega življenja.

FOTO: National Geographic
FOTO: National Geographic


Naročnik oglasne vsebine je The Walt Disney Company