111 metrov globoko v kopalkah

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Jure Daić zdrži pod vodo na vdih 7 minut, vas pa vabimo, da na predpremieri dokumentarnega filma "Dokler me vdih ne loči," zdržite malo dlje.

 

"Dokler me vdih ne loči" je novi celovečerni dokumentarec večkrat nagrajene režiserke in med drugim tudi potapljačice, Haidy Kancler. Govori o prvem Slovencu, ki se je le z enim vdihom potopil 101 metrov globoko, in ki sodi med deset najboljših potapljačev na vdih na svetu.

Jure Daić, gradbeni inženir, oče dveh otrok, mož, prijatelj, sin, ki mu človeška minljivost od izgube brata ni tuja, se je odločil za premikanje svoje in višanje globinske meje. Z enim vdihom se je v starogrški disciplini skandalopetri, kjer se potapljač na globino potopi le s pomočjo kamna in v kopalkah, potopil na 111 metrov. Tako globoko se ni še nihče pred njim.

Pot ''v globino'' je zaznamovalo premagovanje moči narave, človeškega faktorja, odgovornosti in lastnega strahu. Observacijsko posnet dokumentarni film nas vabi, da podvig podoživimo tako z grenkobami kot lepotami tako nad kot podvodnega sveta.

Film bo predpremierno predvajan na otvoritveni dan mednarodnega filmskega festivala DOKUDOC v Mariboru.

Po projekciji filma bo sledil pogovor z nastopajočimi v filmu in režiserko.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: