6. Tek pod svobodnim soncem

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

6. Tek pod svobodnim soncem 20. maj 2017
Razgibana pokrajina pod Stolom je idealna za tekaške podvige v naravi. Aktivno lahko spoznavamo tudi kulturo, tako je roman Pod svobodnim soncem pisatelja Frana Saleškega Finžgarja dal navdih za tek kulture, ki v organizaciji Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica, vsako pomlad v vasi pod Stolom, privabi številne športne navdušence.


Tek pod svobodnim soncem je speljan po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki je najstarejša slovenska tematska pot. Tekače vodi prek zelenih polj in gozdnih poti, mimo rojstnih hiš znamenitih slovenskih literatov in številnih drugih naravnih in kulturnih znamenitosti.
Priljubljeni kulturno-športni dogodek bo potekal 20. maja 2017, na rojstni dan Antona Janše. S tem bomo na aktiven način podprli razglasitev svetovnega dneva čebel. V duhu čebelarstva bomo tekačem za okrepčilo postregli medenjake in ledeni čaj, sladkan z medom, za kosilo pa že tradicionalen ričet.


Spremljevalni kulturni program- Kdo bo zmagal na teku slavnih zgodovinskih in literarnih likov?
Ali lahko Povodni mož prehiti Ovčarja Marka, ki ima prednost domačega terena? Kako se bo odrezala Kranjska Sivka in ali Urška sploh zna teči?
Tek pod svobodnim soncem letos prinaša posebno atrakcijo, zato po uradnem delu ostanite z nami in se sami prepričajte o gibalnih sposobnostih literarnih junakov slavnih mož iz vasi pod Stolom. Zabavno bo, saj bo prireditev povezoval Klemen Bunderla, radijski voditelj in velik tekaški navdušenec. S pesmijo se nam pridružuje Aleksander Mežek, za dodatno popestritev pa se lahko z lojtrnikom popeljete do čebelnjaka Antona Janše na Breznici.
Tehnični podatki
Start za otroke bo ob 9. uri in start za odrasle ob 10.00. na prireditvenem prostoru Konjeniškega kluba Stol ob Cesarski cesti med Vrbo in Breznico. Oba teka se letos pridružujeta seriji »Gorenjska moj planet«.
Tek za predšolske otroke je netekmovalnega značaja, potekal bo brez merjenja časa. Letošnja novost prinaša tek za mladino v treh kategorijah. Vsi mladi tekmovalci bodo ob prihodu v cilj prejeli medalje in se pozabavali na otroških delavnicah, v organizaciji Društva prijateljev mladine Žirovnica.

ni podpisa
ni podpisa


Bolj zares bo šlo pri teku za odrasle. Dolžina proge je 10,7 km. Skupinski start teka za odrasle v vseh kategorijah bo ob 10.00. Zmagovalce čakajo bogate nagrade. Število tekačev je omejeno, zato pohitite s prijavami!
Prijave na tek za odrasle in tek za otroke (prijave za predšolske otroke niso potrebne) potekajo izključno preko elektronskega obrazca: http://timing.si/slv/dogodek/349, do vključno 17. 5. 2017. 
Prijavnina za odrasle tekače znaša 12,00 EUR in jo morajo tekači poravnati najkasneje do 18. 5. 2017. Na dan teka bo prijavnina znašala 16,00 EUR.

Sliko trase teka in ostale podatke najdete na spletni strani http://visitzirovnica.si/tek-pod-svobodnim-soncem/
Vsem športni pozdrav in prisrčno vabljeni na tek kulture – 6. Tek pod svobodnim soncem.

Alenka Kočar

Več iz te teme:

Komentarji: