Blejski kolesarski festival vabi na doživetja z razgledi

Objavljeno
25. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
25. avgust 2018 12.08
Maja Zupan
Maja Zupan
Le slab mesec dni po največjem kolesarskem uspehu Slovenca na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu svoja vrata odpira največji slovenski kolesarski festival. Festival z razgledom bo naš alpski biser zadnji vikend v avgustu spremenil v kolesarsko meko. Na tridnevnem ekspu se bodo predstavili številni svetovni kolesarski brandi, nekaj zanimivih kolesarskih destinacij, program med 24.8. in 26.8. pa ponuja raznolika doživetja za vse kolesarske navdušence. 

 Ne le, da postaja zelena Slovenija vse bolj poznana destinacija med kolesarji, tudi statistika Evropskega kolesarskega združenja Slovenijo po priljubljenosti kolesa uvršča na 7. mesto med 28-imi državami EU. Kolesarjenje postaja življenjski stil marsikatere družine.

Festival prihaja ravno ob pravem času, tik preden otroci zopet sedejo v šolske klopi in starši zaključijo s poletnimi dopusti. Več kot petdeset partnerjev festivala bo skupaj z obiskovalci, udeleženci maratona in lokalnim prebivalstvom tri dni ustvarjalo festivalsko zgodbo. Drugo tovrstno.
Zagotovo bo sobota tista, ki bo še posebej zaznamovala letošnji festival. Obiskovalci bodo imeli priložnost sesti na različna kolesa raznolikih blagovnih znamk. Testiranja koles bodo potekala ves dan. Partnerji dogodka ob Blejskem jezeru bodo poskrbeli, da najdete odgovore tudi na tista vprašanja, ki so do letošnjega festivala morda ostajala čista neznanka. Ne pozabimo na e-kolesa, ki še niso osvojila srca slovenskih kolesarjev, v razvitih kolesarskih deželah pa je prodaja le-teh že močno presegla prodajo ostalih koles.  
Petkovo uradno odprtje festivala bo umetniško obarvano. S predstavo Cirkus Biciklon želimo navdušiti najmlajše in pokazati, kako je kolo lahko tudi dober artistični pripomoček. Otroci bodo od petka do nedelje pilili svoje kolesarske veščine na otroškem poligonu, za tiste bolj tekmovalnega duha pa pripravljamo otroško kolesarsko tekmovanje.
Sobotni »Demo Bike Day« zaključujemo z edinstvenim nočnim kolesarjenjem. Malo bomo nostalgični. Sedli bomo na vsem ljuba Rogova kolesa in se s čelnimi lučkami zapeljali okoli jezera. Za zabavo in užitek.

  


Vsi, ki nam kolo pomeni del življenjskega sloga, vemo, da se vseskozi srečujemo z manjšimi kolesarskimi popravili in nastavitvami. Izkušen serviser bo z obiskovalci festivala z veseljem delil svoje znanje. Tudi damam.  
Tridnevno dogajanje bo v nedeljo doživelo vrhunec z najlepšo in najtežjo domačo gorsko-kolesarsko tekmo.  Maraton z razgledom ponuja dve trasi – krajšo, 63- in epsko, 104-km dolgo traso. Udeleženci maratona bodo uživali v lepotah planot Triglavskega narodnega parka, od Mežakle, Pokljuke, do Jelovice.
Da pa bo zadnji avgustovski vikend ob Blejskem jezeru še bolj mamljiv, bomo med obiskovalci izžrebali nekaj privlačnih nagrad, ki jih poklanjajo partnerska podjetja in organizacije.
Družina. Zabava. Nove kolesarske izkušnje in doživetja. S kolesa v osvežujoče jezero. Vse to in še več ponuja Bled Bike Festival. Se vidimo zadnji vikend avgusta v Olimpijskem veslaškem centru Bled.