Delavnica: samoobramba za ženske

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V nedeljo 19.2.2017 bo delavnica samoobrambe za ženske v Ljubljani. Delavnica bo potekala v prostorih FCL-ja (Fight Club Ljubljana – FCL GYM, Celovška 172, Šiška) in sicer od 9 do 12 ure in od 13 do 16 ure. Gre za uvodno delavnico, kjer bodo podali teoretične in seveda predvsem praktične osnove samoobrambe.

Mnogi mislijo, da je samoobramba samo obvladovanje samoobrambnih tehnik, vendar ni tako. Zakaj? Ko je treba uporabiti samoobrambne tehnike, obstaja velika verjetnost, da smo pred tem naredili cel kup napak, zaradi katerih smo se znašli v situaciji, ko je te tehnike potrebno uporabiti. Zato ni dovolj samo učenje tehnik. Naj navedemo praktični primer. Bi učili otroka samo, kako mora ravnati, ko ga povozi avto, ali bi ga raje naučili, kaj vse mora storiti, da do tega sploh ne bi prišlo? Na področju samoobrambe je zelo podobno.

Na osnovi praktičnih primerov se boste lahko učili, kaj vse je treba narediti, da se fizičnemu nasilju izognemo, če je to seveda možno.
Seveda boste večji del delavnice posvetili spoznavanju samoobrambnih tehnik, ki se jih poslužujemo, ko se fizičnemu konfliktu ne moremo več izogniti.

ni podpisa
ni podpisaDelavnico bo vodil Robert Lisac, ki je pred leti vodil MMA - Mešane borilne veščine in seminarje samoobrambe. Z borilnimi športi in veščinami se ukvarja že 34 let, od tega več kot 20 let v vlogi trenerja. Robert se vse bolj specializira za specifične samoobrambe in verjamejo, da bodo skupaj naredili še kakšno delavnico.

Program delavnice bo zajemal naslednje teoretične in praktične vsebine:


- Prevencija pred nasiljem
- Osnovne reakcije človeka v samoobrambnih situacijah
- Ohranjanje “varnostne razdalje” do agresivnega sogovornika, ki bo vsak čas napadel tudi na fizični ravni
- Deeskalacija konflikta
- Borbeni položaji stoje in na tleh, osnovni udarci z rokami in nogami, osnovno gibanje
- Obramba proti prijemom, davljenjem, objemanjem in približevanjem nasprotnika
- Kaj storiti, ko nas nekdo zruši na tla?
- Pravilna zaščita pred stoječim nasprotnikom, ko ležimo na tleh
- Velik poudarek te delavnice bo tudi borba na tleh, kjer se večina fizičnih spopadov konča in je zaradi tega potrebno vedeti, kako ravnati tudi v tej situaciji.
- Pravilno bežanje, taktike bežanja
- Pravilno klicanje pomoči
- Najbolj pogoste napake, ki jih ženske delajo v samoobrambnih situacijah
- Kaj je treba pri samoobrambi upoštevati glede zakonodaje?
- Vprašanja in odgovori

 

Cena te delavnice bo 50 €, za udeležence FCL programov pa 35€. Za študentke in dijakinje velja posebna cena in sicer 30 €.


Kosilo, ki bo od 12 do 13 ure, ni všteto v ceno. Prijavite zbirajo do 16. 2. 2017 fcl.ljubljana@gmail.com . Prijave potekajo po principu “kdor prvi pride, prvi melje” do zapolnitve prostih mest.
Vsaka udeleženka delavnice dobi po delavnici po mailu e-knjigo SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE.
Za delavnico bodite oblečeni v trenirko in v športne copate, imejte s seboj tudi vodo ali sok, da ne boste žejni. Vse dodatne informacije lahko izveste na 041 962 485.

 

Več iz te teme:

Komentarji: